Asayiş
  • 3.6.2011 11:46

AK PARTİLİLER "YUMURTA"CILARA SALDIRDI

Kent Merkezi'ndeki Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan Öğrenci Kollektifi üyesi çoğunluğu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi olan 30 kişi, Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. AK Parti seçim bürosu önünde basın açıklaması yapan grupta yer alan birkaç kişi seçim irtibat bürosuna doğru yumurta fırlattı. Seçim bürosunun içinden çıkan partililer öğrencilere saldırdı. Çevreden geçenler de AK Partililerle birlikte öğrencilerin üzerine yürüdü. Sayları bini bulan kalabalık öğrencilere tekme tokat girdi.

Polisler, öğrencileri kalabalığın elinden güçlükle alıp yakındaki Eğitim Sen Şubesinin bulunduğu binanın içerisine soktu. Polis daha sonra kalabalığı uzaklaştırarak dağıttı. Çevik kuvvet polisleri de Eğitim Sen Şube binası önünde önlem aldı.

İstanbul'da olay
Şişli'de, Hopa'daki olayları protesto amacıyla AK Parti ilçe binasına yürüyerek polise taş ve sopalarla saldıran grup, biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı.

Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan KESK, ÖDP ve Eğitim-Sen'in de aralarında bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankartlar ve sloganlar eşliğinde AK Parti Şişli ilçe binasına kadar yürüdü.

Göstericilerden bazıları, burada yoğun güvenlik önlemi alan polisin izniyle ilçe binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

Yapılan basın açıklamasının ardından göstericiler, polislere yumurta atarak taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbedede bazı göstericiler ile bir basın mensubu hafif yaralandı, yoldan geçen bazı araçlar ile çevredeki iş yerleri hasar gördü.
Dağılarak Taksim istikametine kaçmaya başlayan gruptakiler, Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önündeki AK Parti seçim bürosuna taş atıp camlarını kırdı. Göstericiler, yol üzerindeki PTT binası ile özel bir bankaya da taş atarak kaçtı.
Ara sokaklarda göstericileri kovalayan polisin bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenildi.

Denizli'de de gerginlik
Denizli'de bir grup, Artvin'in Hopa ilçesinde çıkan olaylarI AK Parti seçim bürosu önünde protesto gösterisi yaptı. Protesto sırasında eylemcilerle polis arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Hopa'daki olaylarI protesto etmek isteyen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Belediye Sanat Merkezi önünde toplandı.

Pankartlarla sloganlar atarak AK Parti seçim bürosu önüne gelen grup, burada polis tarafından durduruldu. Bunun üzerine bir süre oturma eylemi yapan grup, polis ekipleriyle kısa süreli tartışma yaşadı.

Seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasında "12 Haziran seçimleri yaklaştıkça AKP'nin tahammülsüzlüğü artıyor. Veto kararıyla başlayan antidemokratik seçim maratonu gözaltılarla süregeliyor. Eğer hak aramak, sömürüye karşı çıkmak eşkiyalıksa hepimiz eşkiyayız" denildi.

Seçim bürosu önünde bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:04

İLGİLİ HABERLER