Ekonomi
  • 31.12.2004 20:48

AKARYAKIT FİYATLARI İNDİRİLİYOR!..

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, akaryakıt fiyatlandırmasında serbestiye geçişe paralel, motorin fiyatlarında yüzde 3,31, euro dizel fiyatlarında yüzde 1,59, kalorifer yakıtı fiyatlarında ise yüzde 1,54 indirim yapılmasını tavsiye etti.
     Bakanlıktan alınan bilgiye göre, rafineri fiyatlarında yaşanan değişim üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenleme yapıldı.
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, motorin litre fiyatının yüzde 3,31 oranında indirilerek 1 milyon 784 bin Türk Lirası (TL) yerine 1 milyon 725 bin TL, Euro dizel litre fiyatının yüzde 1,59 indirilerek 1 milyon 890 bin TL yerine 1 milyon 860 bin TL, kalorifer yakıtı kilogram fiyatının ise yüzde 1,54 indirilerek 1 milyon 36 bin TL yerine 1 milyon 20 bin TL olarak yansıtılmasını tavsiye etti.
     Bakanlık yetkilileri, piyasaların bu indirimleri tüketiciye yansıtmasının ihtiyari (isteğe bağlı) olduğunu, kendi kar marjları çerçevesinde daha fazla veya düşük indirim yansıtmasının söz konusu olabileceğini vurguladılar.
     Akaryakıt fiyatları, Petrol Piyasası Kanunu'na göre, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren dağıtıcı firmalar tarafından belirlenecek. Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER