Gündem
  • 1.5.2007 18:34

AKP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

DEVLET ARIK
ANKARA (İHA) - AK Parti seçilme yaşını 25'e indiren düzenlemenin yapılacak bir erken seçimde uygulanması amacıyla Anayasa değişikliği çalışması başlattı.

Parti Yönetimi bu amaçla milletvekillerinden imza toplamaya başladı. Erken seçim tartışmaları sürerken AK Parti Anayasa değişikliği için düğmeye bastı. Parti, seçilme yaşını 25'e indiren düzenlemenin olası bir erken seçimde uygulanmasını sağlamak amacıyla Anayasa değişikliği hazırlığı başlattı.

 Söz konusu değişikliğin içerisine birleşik oy pusulasında bağımsız milletvekillerinin de isminin yer almasını öngören düzenlemeyi dahil edecek olan AK Parti bu çerçevede milletvekillerinden üç ayrı boş kağıda imza toplamaya başladı.

 Parti yöneticileri Anayasa'nın 'Seçimlerle ilgili değişiklikler, seçimlere bir yıl kala uygulanamaz' hükmünü içeren 67'nci maddenin son paragrafının olası bir erken seçimde uygulanması için bir çalışma yapıldığını ifade etti. Anayasa değişikliğinin hazırlanmasının ardından muhalefetle uzlaşma arayacak olan AK Parti, erken seçim yapılması halinde 25 yaş ve birleşik oy pusulasında bağımsız vekilleri isimlerin yer almasıyla ilgili düzenlemenin uygulanmasını istiyor. AK Parti yöneticileri söz konusu pakette Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören ve 5+5 formülünü içeren bir düzenlemenin yer almayacağını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER