Dünya
  • 4.6.2024 10:33

Al Kassam İsrail askerlerini televizyon cihazıyla pusuya düşürdü.. Çok sayıda ölü var

“Televizyon” cihazı ve “T6” mayını ile... El Kassam, İsrail kuvvetlerinin Cebaliye'nin merkezindeki bir eve sıkı bir pusu kurduğunu duyurdu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü, İsrail kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye'nin merkezinde "TV" bulunan bir eve pusu kurduğunu duyurdu. cihazı ve işgal ordusundan kalma bir “T6” mayını bulunuyor.

Telegram uygulamasına ilişkin açıklamada Tugaylar şunları söyledi: “Cebaliye kampının merkezindeki savaş hatlarından döndükten sonra El Kassam Mücahidleri, bir Siyonist kuvveti önceden hazırlanmış bir pusuda yakaladıklarını doğruladı. Düşmanın geride bıraktığı televizyon bombası ve T6 mayını bulunan bir ev.”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Güç, eve girip odalardan birini arar aramaz Mücahidlerin yerleştirdiği bomba patlayarak tüm gücü ölü ve yaralı bıraktı, askerlerden biri de parçalara ayrıldı. patlama."

"TV cihazı"nın, televizyon ekranını andıran anti-personel bir cihaz olduğu ve yüksek oranda şarapnelin yanı sıra patlayıcı maddelerle de dolu olduğu ve ayrıca 100 metreye kadar ölümcül kazara patlama menziline sahip olduğu dikkat çekiyor. uzunluk.

El Kassam ayrıca Pazartesi günü "Savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampına yapılan saldırı sırasında düşman askerlerini ve araçlarını hedef aldığı sahneleri" yayınladı.

Askeri araçların saldırısı

Bu arada İsrail askeri araçları Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeybatısındaki Al-Zahra şehrinin batısında sınırlı bir saldırı düzenledi.

Anadolu Ajansı, İsrail askeri araçlarının Madinat Al-Zahra'nın batısında yer alan "Esaret Şehri"ne sınırlı bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

Anadolu'ya göre bu aynı zamanda "Nuseyrat kampının kuzeybatısındaki ateş ve top mermileriyle" de örtüşüyordu.

Bu, İsrail araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda ve Gazze Şehri'nin doğusundaki Shujaiya mahallesinin doğu eteklerinde gerçekleştirdiği sınırlı bir saldırıdan saatler sonra geldi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü savaş, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 118.000'den fazla ölü ve yaralı bıraktı ve çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında yaklaşık 10.000 kişi de kayboldu.

İsrail, çatışmayı derhal durdurmasını talep eden Güvenlik Konseyi kararını göz ardı ederek, Adalet Divanı'nın Refah'a yönelik saldırısını durdurması ve “soykırım” eylemlerini önlemek ve “insani durumu iyileştirmek” için acil önlemler alması talimatını göz ardı ederek bu savaşı sürdürüyor. Gazze'de.


El Kassam Tugayları, Beyt Lahia'da daha önce düzenlenen pusuda düşen İsrail kuvvetlerinin yeni görüntülerini gösteriyor (video)

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 16 Kasım'da meydana gelen ve Şafii bölgesindeki işgal güçlerini hedef alan önceki pusudan kalan sahneleri içeren bir video klip yayınladı. Beit Lahia, Gazze Şeridi'nin kuzeybatısında.

El Kassam, hedef alınan iki İsrail cipinin, bir M16 tüfeğinin ve işgal askerlerine ait bazı kask ve teçhizatın parçalarını sahnelerde yayınladı.

Parçalardan, askerlere yönelik saldırının şiddetli olduğu, askeri araçların uçan parçaları ve geride bıraktıkları kalıntılar göz önüne alındığında yüksek patlayıcı patlayıcıların kullanılmış olabileceği görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2024 10:40

İLGİLİ HABERLER