Yaşam
  • 22.8.2024 01:38

Alain Delon'un vasiyetinden dehşete düşüren talep çıktı

Alain Delon'un ailesi, oyuncunun birlikte gömülmek istediği evcil köpeğini öldürmeyi reddetti

Hafta sonu 88 yaşında hayatını kaybeden Alain Delon'un ailesi , Fransa'daki tepkiler üzerine oyuncunun köpeğinin uyutularak yanına gömülmesi talebini reddetti.

Alain Delon's dog Loubo is spared from being put down as French star's  grieving children overrule his wish for beloved Belgian Shepherd to be  killed and buried alongside him | Daily Mail

"Leopar" ve "Bizim Hikaye" filmlerindeki başrolleriyle tanınan Fransız sinemasının ikonlarından Delon, Pazar günü hayatını kaybetti.

Fransız aktör, vefat ettiğinde çok sevdiği Belçika çoban köpeği Loubo'nun da yanına gömülmesini istediğini açıkça dile getirmişti.

2018 yılında Paris Match dergisine verdiği bir röportajda bu sıra dışı isteği açıklamış ve Loubo'yu  "bir çocuk gibi sevdiği" "hayatının sonu" köpeği olarak tanımlamıştı.

Alain Delon, the family will not follow the actor's last wishes: the dog  Loubo will not be put down

Delon dergiye, "Hayatımda 50 köpeğim oldu ama bu köpekle özel bir ilişkim var," dedi. "Ondan önce ölürsem, veterinerden bizi birlikte götürmesini isteyeceğim. Onu kollarımda uyutacak."

Loubo should accompany him to the grave: Alain Delon is buried next to his  dogs | blue News

Fransa'daki hayvan hakları örgütlerinin eleştirileri üzerine Delon'un ailesi Salı günü, oyuncunun tartışmalı son dileğini yerine getirmeyeceklerini doğruladı.

Fransız hayvan koruma kuruluşu Brigitte Bardot Vakfı, Salı günü yaptığı açıklamada, Delon'un yakınlarının köpeğin "evi ve ailesinin olduğunu" ve uyutulmayacağını doğruladığını söyledi.

Delon'un çocukları Salı günü CNN'e bağlı BFMTV'ye, köpeğin babalarının Douchy'deki evinde yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Delon'un talebi son günlerde sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Fransa'nın başlıca hayvan koruma örgütü olan Hayvanları Koruma Derneği (SPA), pazartesi günü sosyal medyada yaptığı paylaşımda talebi eleştirmiş ve "Bir hayvanın hayatının bir insanın hayatına bağlı olmaması gerektiğini" vurgulamıştı.

Kuruluş, ihtiyaç duyulması halinde köpeğe yeni bir ev bulmayı teklif etmişti.

Hayvan refahı örgütü 30 Milyon Dost da Delon'un talebinin reddedilmesini şiddetle savundu.

Pazartesi günü yayınlanan ve Delon'un "hayvan hakları davasının ateşli bir destekçisi" olarak mirasına da saygı duruşunda bulunan bir makalede, yardım kuruluşu, köpeğinin "sağlıklıyken" uyutulmamasını umduğunu ifade etti.

Ayrıca ihtiyaç halinde Loubo'ya götürecek "güvenilir birini" bulma konusunda yardım teklif ettiler.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 01:45

İLGİLİ HABERLER