Gündem
  • 1.9.2024 22:50

Alaska’da 3.300 metre derinlikte gizemli bir altın top keşfedildi

Okyanusun dibinde , Alaska kıyısına yakın yaklaşık 3300 metre derinlikte, bilim adamları gizemli bir nesne keşfettiler.. yaklaşık 10 santimetre çapında, bir tarafında delik bulunan altın bir top. Bu keşif, NOAA Okyanus Keşif Uzaktan Kumandalı Sualtı Aracının dalışını canlı olarak yayınlayan araştırmacıları şaşırttı.

Gizemli altın top. (NOAA Okyanus Araştırmaları, Deniz Manzarası Alaska)

Ne olabilir?

Bilim adamlarının ilk varsayımları şunları içeriyordu:

Yumurta kabuğu . Nesnenin dokusu yumuşaktır, belirgin bir anatomisi yoktur ve delik, bir şeyin yumurtadan çıktığını gösteriyor olabilir. Ancak topun boyutunun oldukça büyük olması, hangi yaratığa ait olabileceği sorusunu gündeme getiriyor.

Ölü bir sünger veya mercan . Bu da olası bir seçenek ancak bilim insanları bu hipotezi doğrulayacak herhangi bir işaret bulamadı.

https://i0.wp.com/t4.com.ua/wp-content/uploads/2024/08/gold-blob-collection.jpg?resize=642%2C361&ssl=1Gizemli damla, vakumlu örnekleyici kullanılarak dikkatle seçildi. (NOAA Okyanus Araştırmaları, Deniz Manzarası Alaska)

Bu neden önemli?

Bu keşif bize okyanusun derinlikleri ve orada var olan yaşamın çeşitliliği hakkında ne kadar az şey bildiğimizi hatırlatıyor. Bu nesnenin incelenmesi, bilim adamlarının derin deniz organizmalarının üremesi ve gelişimi hakkında yeni sırları ortaya çıkarmasına yardımcı olabilir.

 

https://i0.wp.com/t4.com.ua/wp-content/uploads/2024/08/golden-blob-on-board.jpg?resize=642%2C423&ssl=1NOAA'nın Okeanos Explorer'ında toplandıktan sonra fotoğraflanan gizemli nokta. (NOAA Okyanus Araştırmaları, Deniz Manzarası Alaska)

Sırada ne var?

Bilim insanları, vakumlu örnekleyici kullanarak altın küreyi topladı ve daha fazla araştırma için gemiye getirdi. DNA analizi ve diğer laboratuvar çalışmaları, bu gizemli nesnenin kökeninin belirlenmesine ve muhtemelen yeni bir türün veya yaşamın bilinmeyen bir evresinin keşfedilmesine yardımcı olacak.

Bu hikaye okyanusun ne kadar saklandığını gösteriyor. Modern teknolojiler sayesinde yavaş yavaş sırlarını açığa çıkarma ve derinliklerde var olan muhteşem dünya hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatına sahibiz.

Güncellenme Tarihi : 3.9.2024 01:50

İLGİLİ HABERLER