Dünya
  • 17.4.2024 11:08

Alçaklar.. İsrail namaz sırasında camiyi bombaladı çok sayıda şehit var

İsrail'in Cebeliye'deki bir camiyi bombalaması sonucu şehitler ve yaralılar... ve işgal güçleri, yerinden edilmiş insanların bulunduğu bir okulu kuşatıyor ve onları vuruyor

15 Nisan 2024 Pazartesi akşamı işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye'de bir camiyi bombalaması sonucu çok sayıda vatandaş şehit oldu, çok sayıda vatandaş da yaralandı. Sağlık kaynakları, işgal uçağının Cebeliye mülteci kampının batısındaki Fakhura Şehitleri Camii'ni hedef alması sonucu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi'ne çok sayıda Mümin şehit oldu ve 9 yaralı ulaştığını bildirdi.

Çok sayıda işgal aracı da Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasına girdi ve kasabada yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu bir okulun etrafını sararak üzerlerine ateş açtı. Filistin medyasında yer alan haberlere göre birçok yerel kaynak, işgal güçlerinin saldırısıyla aynı zamana denk gelen kuzey Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun şehrinde iletişim ve internetin kesildiğini bildirdi .

İşgalci Gazze'nin kuzeydoğu bölgelerini bombalıyor

İşgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia kasabasının batısında ağır makineli tüfeklerle ateş etmeye devam ederken, Gazze Şeridi'nin kuzeydoğu bölgelerine de topçu bombardımanı devam etti.

İsrail işgal saldırısının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 33 bin 797'ye yükseldi.192. gününe giren saldırıda ölü sayısı da 76 bin 465'e yükseldi. Binlerce mağdur hâlâ enkaz altında ve yollarda bulunurken, ambulans ve sivil savunma ekipleri onlara ulaşamıyor.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 11:15

İLGİLİ HABERLER