Gündem
  • 6.8.2021 15:59

Alçaklar!.. Ormanı 12 yaşındaki çocuğa yaktırmışlar

Bakan Pakdemirli başta olmak üzere ilgili tüm bakanlar ve kurullar yangın bölgelerinde mücadelesini sürdürürken yetkililerden yangınlarla ilgili son duruma ilişkin açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Önceki gün korkutan termik santral konusunda nefes alınırken 13 yangın noktasında zamanla yarışılıyor. Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 5 ilde devam eden 12 yangından söz ederken 196 yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Kemerköy Termik Santrali'ni çevreleyen alevlerin santrale sıçraması son anda önlendi. Vatandaşlar gece boyunca teknelerle bölgeden tahliye edildi. Ayrıca Isparta'dan gelen son dakika görüntüsü çalışmalarda yeni bir evreye geçildiğini gösterdi

Türkiye yangınlarla ilgili gerçek ve anlık son dakika gelişmelerini SABAH'tan okumaya devam ediyor. Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangınında facianın eşiğinden dönüldü. Milas'ta Türkevleri Mahallesi'nde etkili olan orman yangını, rüzgar ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşması nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Yangın, Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülerine kadar ulaşırken, facianın eşiğinden dönüldü. Güvenlik tedbirleri kapsamında, Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale giden yol, polis ve jandarma ekiplerince kapatıldı.

Yangınlarda son dakika: Kritik bölgeler böyle görüntülendi! İşte Manavgat ve Köyceğiz’de son durum

196 YANGIN KONTROL ALTINDA | 6 İLDE 13 YANGIN İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 9 günde 44 ilde 208 yangından 196'sının kontrol altına alındığı, 5 ilde 12 yangının ise devam ettiğini açıkladı.

YANGINI AZMETTİRİLEN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇIKARMIŞ

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde iki gün önce çıkan yangını 12 yaşındaki M.A.T.'nin çıkardığı belirlendi. M.A.T., kendisini 16 yaşındaki C.Y.'nin azmettirdiğini söyledi. Gözaltına alınan C.Y. tutuklandı. Mersin'de ise otları tutuşturarak yangın çıkaranların ise K.Ş. ve B.K. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden K.Ş. tutuklandı, B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yangınlarda son dakika: Kritik bölgeler böyle görüntülendi! İşte Manavgat ve Köyceğiz’de son durum

'NENE HATUN' YOLA ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun'un, İstanbul Kuruçeşme'den yola çıktığını açıkladı. Gemi, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören bölgesine ulaşarak, yangınla mücadeleye destek verecek.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2021 10:36

İLGİLİ HABERLER