Alevi dedesi Ahmet Uğurlu : Çok bilgin bir Cumhurbaşkanımız var

••1 dk okuma
Alevi dedesi Ahmet Uğurlu : Çok bilgin bir Cumhurbaşkanımız var

Hızlı Özet

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu'yu geçtiğimiz günlerde Beştepe'de kabul etti. Görüşmeye ilişkin açıklama Uğurlu'dan geldi.”

Erzincan'da yaşayan 96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu, 20 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Uğurlu, bu özel görüşmenin detaylarını paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu'yu geçtiğimiz günlerde Beştepe'de kabul etti. Görüşmeye ilişkin açıklama Uğurlu'dan geldi.

Ahmet Uğurlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık yarım saat görüştüğünü söyledi.

Bazı hususları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardığını ifade eden Uğurlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel karşıladı ve hürmetli davrandı. Ben kendisine 'Sayın Cumhurbaşkanım, sizi gördüğüme bin şükürler olsun. Siz, Alevi-Bektaşi kurumu (Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı) kurdunuz. Bu kurum çok güzel çalışmalar yapıyor.' dedim."

"Kur'an-ı Kerim'i öğretecek hocalar tayin edilsin"

Hiçbir ücret almadan yıllardır zakirlik ve dedelik yaptığını dile getiren Uğurlu, Alevi dedelerine maaş bağlanmasını talep etti.

Alevi dedelerine Kur'an-ı Kerim'i öğretecek hocaların tayin edilmesi gerektiğini anlatan Uğurlu, "Kur'an-ı bilmeyen bir insanın dedelik yapma imkanı olmaz. Temelden haberi olmayan insan İslam'ı özendiremez, sevdiremez." diye konuştu.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK

Bu haber 1661 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel
Gündem
#Akın Gürlek Ahmet Şık açıklaması#Ahmet Şık suç duyurusu#TİP Milletvekili Ahmet Şık

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiaları için açıklama yaptı.

Habervitrini10385 Görüntüleme
Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar,  İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu
Gündem

Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar, İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu

Yeni Parti’de kongre maratonu kavgalar, söz düelloları ve şaibe iddialarının gölgesinde geçiyor. Hemen her gün farklı bir ilde arbede yaşanırken; Trabzon, İstanbul, Eskişehir ve silah seslerinin yükseldiği Mersin'in ardından bu kez Antalya ve İzmir’deki gelişmeler parti içi krizi derinleştirdi.

Habervitrini9678 Görüntüleme
İşte Fatma Betül Sayan Kaya'nın iade ettiği para miktarı
Gündem
#gazetehaberleri#Fatma Betül Sayan Kaya#iade hesapları

İşte Fatma Betül Sayan Kaya'nın iade ettiği para miktarı

Fon krizinde ismi gündeme gelen ve soruşturulan fonlardan 2 milyar civarında para çektiği tespit edilen Fatma Betül Sayan Kaya, ilgili birimlerle temasa geçerek 1 milyar 860 milyon lirayı bu fonlar için açılan iade hesaplarına yatırdı.

Habervitrini11044 Görüntüleme
Ünlü kuyumcu Zahir Cız'a kanlı infaz! Arkasından ‘Baygaralar’ çıktı!
Gündem

Ünlü kuyumcu Zahir Cız'a kanlı infaz! Arkasından ‘Baygaralar’ çıktı!

Kanlı suikast, Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi'nde Zahir Cız'a ait olan iş yerinin önünde meydana geldi. 66 yaşındaki kuyumcu Zahir Cız, tanıdığı ve koruması olduğu da iddia edilen Hüseyin Altunbulduk (39) ile birlikte dükkanının önünde açık havada oturduğu sırada hedef alındı.

Habervitrini9631 Görüntüleme