Spor
  • 5.6.2021 19:46

Ali Koç'un Rafael Benitez seçimindeki ilginç detay! '

Fenerbahçe'nin Rafael Benitez ile anlaşmak üzere olduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü. Başkan Ali Koç'un yeni teknik adam konusunda 'Portekiz veya Alman ekolü olacak' açıklaması yapmasına karşın Benitez tercihi şaşırtırken İspanyol teknik adamın son dönemdeki serüveni de dikkat çekti.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük konusunda flaş gelişmeler yaşandı. Sarı-lacivertlilerin 61 yaşındaki deneyimli hocayı Haziran ayında İstanbul'a geleceği duyuruldu.

ALİ KOÇ, PORTEKİZ VE ALMAN TEKNİK ADAMI İŞARET ETTİ AMA...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Portekiz veya Alman ekolünden bir teknik adamla yola devam etmek istediklerini açıklamıştı. Ancak Koç'un, Benitez konusunda karar kılması şaşırtırken İspanyol teknik adamla ilgili de çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İSMİ OLAN TEKNİK ADAM

Kariyerinde Real Madrid, Liverpool, Valencia, Inter, Chelsea, Napoli ve Newcastle United gibi kulüpleri çalıştıran Rafael Benitez, Ali Koç'un işaret ettiği 'ismi olan hoca' kalıbına uyduğu görülüyor.

ÇİN'DE İYİ KAZANDI AMA SONRASI...

2019 yılında Newcastle United'dan ayrılarak Çin ekibi Dalian Pro'nun yolunu tutan Benitez, yılda 12 milyon sterlin kazandı. Ancak Avrupa'ya geri dönüş isteği de çabuk depreşti.

BREZİLYA, ÇİN VE ABD'DEN TEKLİFLER...

Dalian Pro'dan ayrıldıktan sonra İngiliz basınına açıklamalarda bulunan İspanyol teknik adam, "Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Çin'den çok sayıda teklif aldım ama Avrupa'da kalmak istiyorum. Önceliğim İngiltere'de çalışmak olur. Çalışmadan durmak istemiyorum. Bir an önce sahaya çıkamlıyım" şeklinde konuşmuştu.

'KİMSENİN İSTEMEDİĞİ ÜNLÜ TEKNİK ADAM'

The Telegraph'ta yer alan makalede, Benitez'in Çin'e giderek hata yaptığı ve artık 'Kimsenin istemediği dünyanın en iyi teknik adamlarından biri' halinde geldiği görüşü yer aldı.

Premier Lig'de teknik adam değişimlerine karşın deneyimli teknik adamın tercih edilmemesine vurgu yapılırken "Benitez halen Avrupa'dan teklif bekliyor. Bu yaz Premier Lig'de 5 takım menajer aradı. Arsenal ve Chelsea de daha önce arayışa girdi. Ancak hiçbirinin aklına Benitez gelmedi" ifadeleri yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 5.6.2021 19:48

İLGİLİ HABERLER