Gündem
  • 19.9.2023 15:38

Aliyev Ermenistan'ı sert şekilde uyardı..

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait mevzilerin hassas atışları sonucu imha edildiğini açıkladı: 

"HOCALI VE KIZILÇARŞI İSTİKAMETİNDEKİ ERMENİSTAN'A AİT SAVAŞ ARAÇLARI İMHA EDİLİYOR"

"Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait birliklerin Hocalı bölgesi ve Kızılçarşı istikametindeki muharebe mevzileri, uzun süreli atış noktaları, muharebe araçları ve askeri tesisleri, birliklerimizin hassas atışları sonucu imha edilmektedir."

Karabağ'da hain saldırı! Ermeniler tarafından gerçekleştirilen terör eyleminde 4 polis şehit olduKarabağ'da hain saldırı! Ermeniler tarafından gerçekleştirilen terör eyleminde 4 polis şehit oldu

"SİVİL HEDEFLERE ATEŞ AÇTIĞI İDDİALARI TAMAMEN YANLIŞTIR"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan gelen son açıklamada ise, "Azerbaycan Ordusu birliklerinin sivil hedeflere ateş açtığı iddiasıyla ilgili bazı Ermeni sosyal medya kaynaklarında yayılan bilgiler tamamen yanlıştır ve dezenformasyon niteliğindedir. Birliklerimizin sivil nüfusu ve sivil altyapı tesislerini hedef almadığını, yalnızca meşru askeri hedeflerin yüksek hassasiyetli silahlar kullanılarak imha edildiğini yineliyoruz" denildi. Karabağ'da operasyon başlamasıyla yeniden dolaşıma giren video
2020'de başlayan ve 44 günlük süre içinde başarıya ulaşan Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgalden kurtarma mücadelesi sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan'a meydan okuduğu video, Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonu ile yeniden dolaşıma girdi.

44 günlük Karabağ destanı

44 gün süren ve hızla sonuca ulaşan 2. Karabağ Savaşı sırasında, onlarca kahramanlık onlarca üstün mücadele örneği sergilendi.

Savaşın sürdüğü sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev'in, askeri kamuflajla çatışma bölgesinden Ermenistan'a meydan okuduğu anların görüntüleri o döneme damga vurmuştu.

Karabağ'da antiterör operasyonu

Bugün bölgede uluslararası kabule ve Ermenistan'ın taahhüdüne göre Karabağ'dan çekilmesi gereken fakat bölgede konuşlanarak provokasyona devam eden Ermeni güçlerine karşı antiterör operasyonu başlatıldı.

Aliyev'in meydan okuma videosu yeniden dolaşımda

Anayasal düzenin tesisi için başlatılan bu operasyon ile Aliyev'in, "Aklınızı başınıza alın, başınızı ezeriz. Hiç kimse sizi savunamaz!" sözleriye döneme damga vuran görüntüleri yeniden dolaşıma girdi.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2023 17:08

İLGİLİ HABERLER