Aliyev, Paşinyan'ı uyardı: Ermenistan için facia olur

2 dk okuma
Aliyev, Paşinyan'ı uyardı: Ermenistan için facia olur

Hızlı Özet

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Batı başkentlerindeki İslam karşıtları Ermenistan'ı yeni savaşa kışkırtıyor. Ermenistan'ı feda etmeye hazırlar. Bu, Ermenistan için facia olur. Ermenistan bundan uzak durmalı ve fitneye düşmemelidir." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Batı başkentlerindeki İslam karşıtları Ermenistan'ı yeni savaşa kışkırtıyor. Ermenistan'ı feda etmeye hazırlar. Bu, Ermenistan için facia olur. Ermenistan bundan uzak durmalı ve fitneye düşmemelidir." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ Zaferi'nin 4. yılında Bakü'de inşa edilen Zafer Parkı'nın açılışını yaptı. Burada Azerbaycan bayrağını göndere çeken, parktaki Zafer Anıtı'na çelenk bırakan Aliyev, halka hitap etti. Aliyev, Azerbaycan halkını ve orduyu Karabağ Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla kutladı, şehitleri rahmetle andığını belirtti.

2. Karabağ Savaşı öncesinde yürütülen ve sonuç vermeyen müzakerelerden, arabulucuların Azerbaycan'ı topraklarından vazgeçirmeye çalışmasından bahseden Aliyev, bunu kabullenmediklerini, güçlü ordu kurarak işgale son vermek için hazırlandıklarını söyledi.

"Azerbaycan halkının gücünü tüm dünyaya gösterdik"
Aliyev, göğsünü kurşunlara siper eden kahraman askerlerin Azerbaycan halkının yılmaz ruhu, gücü ve iradesini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayarak, "Biz düşmanı kapitülasyona imza atmaya zorladık. O düşman (Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan), 2019'da 'Karabağ Ermenistan'dır ve nokta' demişti. Biz onu 'Karabağ Azerbaycan'dır' demek zorunda bıraktık. Gelecekte de böyle söyleyecektir." ifadelerini kullandı.

"Sanki Hocalı Soykırımı olmadı"

Bazı batılı destekçilerinin Ermenistan'ı bir "barış güvercini" yapmak istediğini kaydeden Aliyev, "Sanki 30 yıllık işgal olmadı, yıkımlar, vahşet, Hocalı Soykırımı olmadı. Bunları unutturmak istiyorlar. Fakat Azerbaycan halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır." dedi.

"Ermenistan'ı yeni savaşa kışkırtıyorlar"
Aliyev, 2023'teki antiterör operasyonunda ülkenin egemenliğini tam sağladıklarını hatırlatarak, "2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonunun sonuçlarının, Ermenistan'ın doğru adımları atması için yeterli olduğuna inanıyorum. Fakat bu durumu kabullenmeyen Azerbaycan karşıtı güçler, Batı başkentlerindeki İslam karşıtları Ermenistan'ı yeni savaşa kışkırtıyor. Bu, Ermenistan için facia olur. Ermenistan bundan uzak durmalı ve fitneye düşmemelidir. Bazı Batılı dostları, Güney Kafkasya'da yine sorun çıksın, yine kan dökülsün, yine bulanık suda balık tutabilsinler diye Ermenistan'ı feda etmeye hazırdır. Ermenistan geç olmadan silahlanma politikasından vazgeçmelidir. Biz savaş istemiyoruz. Biz istediğimizi elde ettik, toprak bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi sağladık" şeklinde konuştu.

"Ermenistan halkı gerçek düşmanlarının kim olduğunu bilmeli"
Azerbaycan'ın zaferini kabullenmek istemeyen bazı Batılı dairelerin Azerbaycan karşıtı kampanya yürüttüğüne dikkati çeken Aliyev, "Kontrolleri altındaki medya kaynaklarını ve sivil toplum kuruluşlarını kullanarak Azerbaycan'a iftira atmak, şantaj yapmak, karalamak ve hakaret etmek, kendilerini aşağılanmış gören Batılı ülkelerin ve başarısız Batılı liderlerin amacı ve kirli yöntemidir. Azerbaycan halkı bunu biliyor. Ermenistan halkı da gerçek düşmanlarının kim olduğunu bilmelidir. Onların düşmanı biz değiliz. Biz onlara hiçbir kötülük yapmadık." değerlendirmesinde bulundu.

Aliyev, daha sonra, bir süredir tadilatta bulunan Bayrak Meydanı'nı ziyaret ederek buradaki direğe Azerbaycan bayrağını çekti.

Bu haber 1181 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen'deki çatışmalar ve göç dalgası, Kızıldeniz kıyısında insani krizi derinleştiriyor
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yemen'deki çatışmalar ve göç dalgası, Kızıldeniz kıyısında insani krizi derinleştiriyor

Yemen hükümet güçleri ile Husiler arasında ülkenin batı kıyısında askeri çatışmalar şiddetlenirken, hava harekatları ve karadaki çatışmalar her iki tarafta da ağır can kayıplarına ve on binlerce sivilin yerinden edilmesine yol açıyor. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13504 Görüntüleme
Suudi Arabistan’ın güneyindeki 4 kent için acil durum uyarısı yapıldı
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Suudi Arabistan’ın güneyindeki 4 kent için acil durum uyarısı yapıldı

Suudi Arabistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, ülkenin güneyindeki Hamis Muşayt, Abha, Cazan ve Necran kentlerindeki potansiyel tehlikelere karşı uyarı mesajı yayımladı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13941 Görüntüleme
Trump: İran anlaşma istiyor, savaş bitebilir"
Dünya

Trump: İran anlaşma istiyor, savaş bitebilir"

ABD Başkanı Trump, İrlanda ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. İran savaşından Rusya-Ukrayna çatışmasına, İrlanda'nın birleşmesinden Çin ve yapay zekaya kadar birçok konuda konuşan Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i Rusya'daki dizel yakıt tedarikini sekteye uğratmakla suçladı. Trump ayrıca İran'ın "anlaşma yapmak için çok istekli olduğunu" savunarak savaşın kasım ayındaki ara seçimler civarında sona erebileceğini söyledi.

Habervitrini9244 Görüntüleme
Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor
Dünya

Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor

10 araştırma gemisiyle keşfedildi: Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor

Habervitrini9568 Görüntüleme