Dünya
  • 11.2.2005 00:05

ALLAVİ : AMACIMIZ KÜRT YA DA ŞERİAT DEVLETİ KURMAK DEĞİLDİR

ERBİL - Irak Başbakanı İyad Allavi, ''Amacımız, şeriat ya da bir Kürt devleti kurmak değil, toprak bütünlüğü olan bir Irak kurmaktır'' dedi.
     Allavi, Erbil'deki ''bölge parlamentosu'' binasında Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani ve IKDP'nin diğer yetkilileriyle görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrat ve federal bir Irak için Barzani ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
     Seçimin başarıyla tamamlandığını ifade eden Allavi, ''Kürt kardeşlerimizle Irak'ın yeniden yapılandırılması için elbirliği çok önemlidir. İyi bir yönetimi belirlemek için bu seçimi yaptık.
     Kürtlerle diktatörlüğü yıkarak, terörizmi yenmek ve demokratik bir yeni Irak kurmak için çalışıyoruz. Birlikteliğimiz, yeni bir Irak içindir. Amacımız, şeriat ya da bir Kürt devleti kurmak değil, demokratik ve toprak bütünlüğü olan bir Irak kurmaktır. Benim Kerkük'ün, Kürdistan'a bağlanıp bağlanmaması konusunda yapacak bir şeyim yok. Buna orada yaşayan halk karar verecektir'' dedi.
     IKDP lideri Barzani de Irak için tüm siyasi partilerle ortak hareket edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     ''Hep birlikte seçim sonuçlarını bekleyip görelim. Kullanılmadığı belirtilen oyların seçime etki yapacağını düşünmüyorum. Kürtlerin de, başkalarının da hakkının yenmesine karşıyız.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:04

İLGİLİ HABERLER