Gündem
  • 21.10.2024 11:59

Almanya Fetullah Gülen için yasta

Amerika'dan sonra en çok Fetullahçı haininin barındığı Almanya'da teröristbaşının ölümünün yasını tutuyor..
Alman gazeteleri Fetullah'ın ölümünü manşetten verirken matem ve üzüntü başlıklarıyla çıktı..
Ünlü Bild Gazetesi haberini, “Erdoğan'ın baş düşmanı Gülen hayatını kaybetti” manşetiyle duyurdu.
Gazete haberinde; Erdoğan'ın önce dostu sonra düşmanı olan vaiz Fethullah Gülen 83 yaşında hayatını kaybetti.. Temmuz 2016'da Recep Tayyip Erdoğan'a (70) ve Türk hükümetine yönelik darbe girişiminin beyni olarak görülüyordu: Ve ölümüne kadar Türkiye cumhurbaşkanı için devletin en büyük düşmanıydı: Fethullah Gülen (+83).

Türk basınında çıkan haberlere göre, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan vaiz, 20 Ekim'de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölüm, örgütüne (Gülen Hareketi) yakın bir internet sitesi tarafından doğrulandı.

Gazete haberine şöyle devam etti;
Türkiye uzmanı Eren Güvercin, merhum vaiz hakkında eleştirel bir bakış açısı getiriyor: “Erdoğan, Gülen'e uzun yıllar iltifat etti ve kadrolarının devlet aygıtına erişimini kolaylaştırdı. Erdoğan ancak Gülen ve kadrolarının yardımıyla orduyu etkisiz hale getirip yargı ve polis aygıtını kendi kontrolü altına alabildi. Gülen grubu hukukun üstünlüğü ilkesinin erozyona uğramasında önemli bir etken oldu” dedi.

Türkiye cumhurbaşkanının kariyerinin başlangıcında Gülen onun en büyük destekçisiydi ancak daha sonra ikisi arasında bir güç mücadelesi çıktı. Gülen'in orduda, yargıda ve poliste pek çok destekçisi vardı ve giderek iktidarı ele geçirdi.

Erdoğan darbe girişiminin arkasında Gülen'i gördü

15/16'da Türk hükümetine karşı yapılan başarısız darbe girişiminden sonra. Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP, Gülen hareketini darbe girişimini başlatmakla suçladı.

Türk ordusunun bir kısmı darbe girişiminde bulunuyor. İstanbul gibi bazı yerlerde (fotoğraf) sivil halk da direndi. Gülen'in gerçekten bu işin beyni olup olmadığı henüz belli değil

Darbe girişiminin ardından Erdoğan, Gülen şebekesini kanser olarak nitelendirdi ve yok etme sözü verdi. Gülen bağlantılı yüzlerce okul, şirket, medya kuruluşu ve kulüp kapatıldı, mal varlıklarına el konuldu. En az 77.000 kişi tutuklandı ve 150.000 kamu görevlisi açığa alındı.

Güvercin: “Gülen ile Erdoğan'ın arasının açılmasının ardından Türk hükümeti gerçek veya güya Gülen destekçisi olan her kişiye zulmetti. En yakın ortak yeni düşman haline geldi.” Erdoğan son yıllarda her siyasi rakibini karalamak için defalarca bu düşman imajına başvurdu.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2024 12:09

İLGİLİ HABERLER