Spor
  • 1.10.2024 13:29

Almanya, Türk Milli Takımı'nın 'Kürt' yıldızını konuşuyor!

Türk Milli Takımını seçerek ülkemizi gururlandıran Livan Burcu, Almanya'da günün kahramanı oldu. Kürt kökenli olduğunu söyleyerek Almanya'yı seçen Deniz Undav'ın aksine Ay Yıldızdan yana kararını açıklayan ve göğsümüzü kabartan 20 yaşındaki sol kanat, performansıyla göz kamaştırıyor.

Deniz Undav'ın "kendimi Türk hissetmiyorum" diyerek Alman Milli Takımı'nı tercih etmesinin tam aksine Livan Burcu, "ben Türk'üm" diyerek, Türk Milli Takımı'nı seçti. U-21 Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından birisi oldu. Bundesliga II takımlarından Magderburg'da harika bir sezon geçiren Livan Burcu, Darmstadt maçında da sahanın yıldızı oldu.

ALMAN BASINI GÖKLERE ÇIKARDI

Bild gazetesi Magdeburg'un 2-1 kazandığı ve lider olduğu Darmstadt maçının yıldızı olarak Livan'ı seçti. Şu ifadeleri kullandı.

* Maçın kahramanı: Livan Burcu (20)! Alman-Türk oyuncu kelimenin tam anlamıyla patlama yaşadı. Zaman zaman rakiplerinin başını döndürdü. Dikkate değer bir beraberlik golü attı (22'). Connor Krempicki'nin galibiyet golüne de asist yaptı (48').

GÜNÜN KAHRAMANI KENDİNDEN EMİN

Maç gününde 20'nci yaş gününü kutlayan Livan Burcu galibiyet sornasında şu açıklamayı yaptı:

* Benim için mükemmel bir gün. Ailem, arkadaşlarım, herkes oradaydı. Kazanmamız, benim gol atmam ve asist yapmam gerçekten harika. Gün bir resim gibiydi.

Livan attığı golün sırrını da şu şekilde açıkladı:

* Kale önünde topa çok fazla baskı uyguladığım birkaç durum yaşadım. Antrenmanlarda uzak köşeyi hedef alıp şut tekniğimi geliştirmeye çalışıyorum. Hoca maçtan önce şunu söyledi: 'Sadece köşeyi hedefle.' Bunu yaptım ve çok fazla baskıya veya güce ihtiyacım olmadığını fark ettim.

YENİ TAKIMINDAN MEMNUN

Union Berlin'den kiralanan Livan Burcu, Magderburg'da oynamayı da seviyor.

* Hücum tarzımız bana gerçekten uyuyor. Oynamaya çok hevesliydim. Geriye düştüğümüzde ne kadar kaliteli olduğumuzu anladım. Geri döneceğimizi biliyordum.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2024 13:32

İLGİLİ HABERLER