Gündem
  • 1.6.2024 02:11

Almanya'da İslam Karşıtı etkinliği basan adam görevlileri bıçakladı

Almanya'da İslam karşıtı etkinliğe bıçaklı saldırı

Mannheim polisi yaptığı açıklamada "Saldırgana karşı ateşli silah kullanıldı" dedi.

Alman polisi, Cuma günü Almanya'nın güneybatısındaki Mannheim kentinde düzenlenen İslam karşıtı isimlerin katıldığı aşırı sağcı etkinliğe saldıran bir kişiyi vurarak yaraladıklarını açıkladı.

Polis, şehrin merkezi Marktplatz meydanında toplanan insanların aldığı yaraların boyutları hakkında henüz bilgi veremeyeceklerini söyledi.

İslam karşıtı aktivist Michael Stuerzenberger tarafından aynı yerden yapılan bir canlı yayında 59 yaşındaki Stuerzenberger’in küçük bir kalabalığa hitap etmeye hazırlandığı görüldü.

Mannheim polisi yaptığı açıklamada "Saldırgana karşı ateşli silah kullanıldı" dedi.

Bir kurtarma helikopteri olay yerine intikal etti ve bölgedeki tramvay seferleri durduruldu.

Sosyal medyada dolaşıma giren ve "Open Eyes" adlı İslam karşıtı bir kampanya turuyla bağlantılı bir filigran taşıyan görüntülerde, sakallı bir adamın meydandaki insanlara bıçakla saldırdığı ve bu kişilerden birinin bacağında derin bir kesik olduğu görülüyor.

Kendisini "İslam eleştirmeni bir gazeteci" olarak tanımlayan Stuerzenberger, özellikle Almanya'nın doğusundaki şehirlerde düzenli yürüyüşler düzenleyen PEGIDA hareketi de dahil olmak üzere İslam karşıtı birçok aşırı sağcı örgütün üyesidir.

Görüntülerde bir polisin saldırganı yerde başka bir adamla boğuşurken vurduğu ve saldırganın acı içinde yerde yuvarlandığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Güncellenme Tarihi : 1.6.2024 00:16

İLGİLİ HABERLER