Dünya
  • 3.6.2024 00:44

Almanya'daki bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru öldü

İslam karşıtı bir grup olan Pax Europa tarafından düzenlenen etkinliğe katılan beş kişi saldırıda yaralandı.Almanya'da İslam karşıtı bir etkinliğe düzenlenen saldırıda defalarca bıçaklanan 29 yaşındaki bir polis memuru Pazar günü öldü.

Bıçaklı bir kişi Cuma günü Almanya'nın güneybatısındaki Mannheim şehrinin pazar meydanında İslam karşıtı bir etkinlikte birkaç kişiye saldırdı ve yaraladı.

İslam karşıtı bir grup olan Pax Europa tarafından düzenlenen etkinliğe katılan beş kişi saldırıda yaralandı.

Yerel polis tarafından yapılan açıklamada, polis memurunun olaya müdahale etmeye çalışırken "baş bölgesinden birkaç kez bıçaklandığı" belirtildi.Polis, saldırının hemen ardından "acil ameliyata alınarak suni komaya sokulduğunu" ancak Pazar günü "aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü" söyledi.

Öte yandan bıçaklı saldırgan olay yerinde polis tarafından vurularak yaralı olarak gözaltına alınmıştı.

Başbakan Olaf Scholz, "korkunç saldırının" ardından polis memurunun ölümünden "derin üzüntü" duyduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser Cuma günü yaptığı açıklamada saldırının nedenlerinin kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısında bulundu.

Almanya, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının patlak vermesinden bu yana olası saldırılara karşı alarmda. Ülkenin iç istihbarat şefi bu tür saldırı riskinin "gerçek ve uzun zamandır olmadığı kadar yüksek" olduğu uyarısında bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 3.6.2024 00:45

İLGİLİ HABERLER