Ekonomi
  • 30.7.2021 14:06

Altın ve dolarda neler oluyor?

Doların dünyada değer kaybetmesinin etkisiyle dolarTL yaklaşık olarak 7 haftanın en düşük seviyesini görürken, EuroTL ise 3 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Ons altında da Fed sonrası yükseliş hareketi sürerken; gram altın dolar kurunda yaşanan düşüşün etkisiyle değer kaybediyor. Dolar fiyatları ve altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri ve olası senaryoları uzmanlar hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

Dolar fiyatları, bugün içerisinde en düşük 8.39 TL seviyesine kadar gerileyerek 14 Haziran tarihinden beri en düşük seviyeyi görürken, bu seviyelerdeki hareketini sürdürüyor. Altının ons fiyatı ise, çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) güvercin açıklamaları sonrası başlayan yükseliş hareketine devam ederken; gram altın da 500 lira seviyesinin altında alıcı buluyor.

Dolar kuru, küresel piyasalarda doların değer kaybetmesi ve turizm gelirlerinin katkısıyla Türk Lirası karşısında güç kaybediyor. Doların gerilemesinde, dün açıklanan TCMB Enflasyon Raporu'nda yıl sonu enflasyon beklentisinin bir önceki toplantıda açıklanan veriye göre yükseltilmesiyle beraber para politikasında sıkı duruşun devam edeceğinin görülmesi de etkili oluyor. Dolar fiyatları, gün içerisinde en düşük 8.3975 TL seviyesini, en yüksek ise 8.4894 TL seviyesini görürken; kur saat 13.10 itibarıyla 8.4167 TL seviyesinde hareket ediyor.

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 8.45 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 8.48 TL seviyesinden başlamıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2021 14:07

İLGİLİ HABERLER