ALTININ ÖNÜNÜ 'TEK TAŞ' AÇTI
Özboyacı Altın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, son 10 yılda sektörün geliştiğini, markalaşmayla birlikte yoğun şekilde üretim yapıldığını, talebi artırmak için de reklama önem verildiğini söyledi.
Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği başkanlığını da yürüten Özboyacı, altının Anadolu’da binlerce yıllık tasarruf geleneği olduğunu, altının piyasadaki dalgalanmalardan en az etkilenen yatırım aracı özelliğini de taşıdığını anlattı.
Altının uzun vadede kazandıran güvenli bir yatırım aracı olduğuna dikkati çeken Özboyacı, "Anadolu insanı ise iyi bir altın müşterisi ve yatırımcısıdır" dedi.
Özboyacı, altın sektöründe Türkiye’de yaklaşık 10 yıl öncesine kadar genelde 22 ayar işlenmemiş altınların talep gördüğünü ancak, son dönemde altın takı tasarımlarının özellikle büyükşehirlerde daha büyük ilgi görmeye başladığını anlattı.
İşlenmiş, pırlanta ve elmasla süslenmiş altın takı tasarımlarına olan talebin sektörü markalaşmaya yönlendirdiğini anlatan Özboyacı, şunları kaydetti:
"Son 10 yılda altın sektörü markalaştı, ondan önce ülke genelinde bilinen bir altın markası yoktu. Sektör gelişti, markalaşmayla birlikte yoğun şekilde üretim yapıldı. Talebi artırmak için reklama önem verildi, en çok seyredilen televizyon dizilerinin sponsoru oldular.
Televizyonlarda, gazetelerde altın firması reklamlarıyla çok sık karşılaşır olduk. Çünkü sektör, çok fazla üretim yapıp tıkanma noktasına geldiği için reklam enstrümanına sarıldı."
SEKTÖR, MÜŞTERİNİN KALBİNİ TEK TAŞLA FETHETTİ
Marka altının pazarlanmasında akıllıca bir taktikle başarıya ulaşıldığını anlatan Özboyacı, "Altına en fazla ilgi gösteren kadınlardı. Satışları artırmak için de kadınların dikkatini daha fazla çekecek sembol bir figür gerekliydi. Kadınların yoğun ilgisi olduğu biline tek taş yüzük de sektörün sürükleyicisi olarak ön plana çıkartıldı" diye konuştu.
Özboyacı, sektörün bir anlamda "tek taş" sembol ürününü ön plana çıkararak kendi önünü açtığını, böylece markalaşmış altında tüketimin arttığını sözlerine ekledi.