Dünya
  • 26.11.2023 13:00

Amerika'da öğrenciler İsrail'i destekleyen öğretmene saldırdı, okulda Filistin sloganları atıldı

Filistin yanlısı gençler New York Lisesi'ndeki Yahudi öğretmene saldırdı

"Hillcrest Lisesi'nde bir Sağlık öğretmeni İsrail'i desteklediği için isyan çıktı."

New York City'nin Queens ilçesindeki Hillcrest Lisesi'ndeki öğrenciler, Siyonist yanlısı Yahudi bir öğretmenin İsrail yanlısı bir mitinge katıldığını öğrendikten okulu basıp öğretmeni rehin almaya kalkıştı.

Jamaica Queens High School Kids Wilding for Palestine, Pro-Israel Teacher  Hides in Locked Office | The Jewish Press - JewishPress.com | David Israel  | 13 Kislev 5784 – Sunday, November 26, 2023 | JewishPress.com
Okulda dalga dalga yayılan eylemden sonra yüzlerce öğrenci Filistin yanlısı sloganlar atarak Yahudi öğretmenin odasını bastı.
Okul yönetiminin odasına dalan öğrenciler Yahudi öğretmenin derhal işten çıkarılmasını talep etti.
New York Post'un haberine göre olay, öğretmenin 9 Ekim'de İsrail'i desteklediğini gösteren bir fotoğrafını Facebook’ta paylaşmasıyla başladı.

Resim

Post'a konuşan son sınıf öğrencisi bir öğrenci, "Bir grup çocuk grup sohbeti yapmaya, onu ifşa etmeye, bunun hakkında konuşmaya ve ardından bir isyan başlatmak hakkında konuşmaya karar verdi" dedi. 
Yüzlerce öğrenci okulun koridorlarını doldurdu, sloganlar attı, Filistin bayrakları salladı ve öğretmenin sınıfına girmeye çalıştı.

NYPD ve okul yöneticileri zamanında müdahale ederek öğretmene kilitli bir ofise alıp güvenli bir şekilde eşlik etti. 
Öğrenciler okulda yaşanan kaosu kaydetti, TikTok'ta videolar paylaştı , bazıları Arapça müzik ayarladı.

Resim

Hillcrest Lisesi'nde bir Sağlık öğretmeni İsrail'i desteklediği için isyan çıktı." Videolarda duvardan sökülen bir su çeşmesi ve parçalanan fayanslar görülebiliyor. Olayların gerçekleştiği akşam X'e gönderilen başka bir videoda, bir grup öğrencinin "Özgür Filistin", "Allahu Ekber" ve "Fuck İsrail" diye bağırarak sokakta yürüdüğü görülüyor. "

Şehir Meclis Üyesi James Gennaro, NYPD'nin terörle mücadele görev gücünün okula yönelik potansiyel bir tehdidi araştırdığını açıkladı.

"İster bir öğrenci ister birden fazla öğrenci bir şey yapsın ya da söylesin, tetikleyici ne olursa olsun, bir şey oldu. Ve Belediye Meclisinde geçirdiğim uzun yıllardan biliyorum ki, terörle mücadele çalışma kolu, bunun potansiyel olarak ciddi bir olay olduğuna inanmadıkça devreye girmez." durum" dedi 

Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmadığı öğretmen, kendisine yönelik şiddet çağrıları karşısında yaşadığı şoku şöyle ifade etti: "Okulda hiç kimse, öğrenciler ve öğretmenler kendini güvende hissetmiyor."

Hillcrest'ten bir son sınıf öğrencisi, öğrencilerin öğretmenin adresi ve telefon numarası da dahil olmak üzere kişisel bilgilerini bulmasıyla durumun daha da kötüleştiğini söyledi.

Gennaro, "Bu, bir öğretmenin sosyal profilindeki bir fotoğrafı değiştirmesinden, Hillcrest Lisesi koridorlarında nefretin yayılmasına kadar gitti" dedi.

Meclis üyesi Robert Holden, öğrencilerin eylemlerinden duyduğu şoku dile getirerek, öğrencilerin Orta Doğu tarihine ilişkin bariz anlayış eksikliklerini vurguladı.

"Bu öğrencilerin neden bu kadar yanlış bilgilendirildiğini, bu kadar hoşgörüsüz ve bu kadar radikalleştiğini bilmiyorum. Ortadoğu tarihini bile bilmiyorlar. Onlara bu öğretilmedi" dedi.

Olayı bilen bir kaynak Post'a, ayaklanmayı organize eden en az üç öğrencinin amir tarafından en ağır ceza olan uzaklaştırma cezasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yasa gereği disiplin cezalarının ayrıntılarını tartışması yasak olan Müdür Scott Milczewski, New York Şehri Eğitim Bakanlığı'nın "bir disiplin kuralı olduğunu ve size söz veriyorum buna uyulduğunu" söyledi.

2.500 öğrencili bir okulda sayıca az olan yetişkinlerin yaşadığı zorlukları kabul ederek ebeveynlerin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

New York polisi Salı günü okula geri döndü ve 18 yaşındaki bir öğrenciyi grup sohbeti sırasında tehditlerde bulunduğu için tutukladı. Gennaro, İsrail-Gazze çatışmasının öğrencilerin harekete geçmesi için "uygun bir bahane" sağladığını öne sürdü.

Hillcrest mezunu Şansölye David Banks, Manhattan belediye binası toplantısında şunları söyledi: "Ekibimizin tamamı okuldaki öğrenciler ve öğretmenlerle çok yakın çalışıyor. Ancak Orta Doğu'da olup bitenler bir çok duyguyu etkiledi. bir sürü insan. Hala neler olduğunu çözmeye çalışıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 26.11.2023 12:44

İLGİLİ HABERLER