
"ANİ HAREKETLERDE BULUNMAK TERÖRÜN İŞİNE YARAYACAKTIR"!..
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, sabırsızlık göstermek ve ani hareketlerde bulunmanın, terörün işine yarayacağını bildirdi.Ankara’ya hareketinden önce Adnan Menderes Havalimanı’nda, gazetecilere açıklama yapan Devlet Bakanı Aydın, her Türk vatandaşı gibi kendisinin de üzgün olduğunu, Türk Milleti’nin de derinden üzgün olduğunu bildiğini belirtti.
Aydın, şunları kaydetti:
"Halkımız buna rağmen sabrını, aklı selimini muhafaza ediyor, edecektir. Çünkü sabırsızlık göstermek, ani hareketlerde bulunmak terörün işine yarayacaktır. Bu bakımdan bugün pek çok arkadaşımızın söylediği gibi böyle zamanlarda aklı selimin kazanması, acımıza rağmen sabır ve metanetin gösterilmesi gerekiyor. Çünkü terörün bir amacı da telaş yaratmaktır, öfke yaratmaktır ve o öfkeye bağlı olarak bir takım hareketlerin çıkmasını bekler. Bu, terörün işine yarar." Terör olaylarıyla ilgili olarak gerekli toplantıların en üst düzeyde yapıldığını ve yapılacağını belirten Aydın, şöyle devam etti:
"Üzülerek ifade edeyim ki, bu saldırı öyle bir günde oluyor ki, Türkiye demokrasi için önemli bir adım atıyor referandumla. Bir yandan demokrasinin gelişmesi için millet olarak elimizden geleni yapıyoruz, diğer yandan terörün ağırlıklı olarak vuku bulunduğu bölgede vatandaşlarımızın daha huzurlu daha mutlu bir geleceğe sahip olması için bir bütün olarak elimizden geleni yapıyoruz." Bölgede yatırımların sürdüğünü, önemli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Aydın, terörün, demokrasiden ve bölgenin huzura kavuşmasından hoşlanmadığını belirtti. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Yoksulluktan işsizlikten medet umarak bir bakıma oraya yatırımların gitmesini engelleyerek, beslenmeye çalışıyor. Bunun sonu yok. Gerek Türkiye ve gerekse bölgede bu olup bitenlerin Türkiye’nin geleceğini karartacak kadar güçlü olamayacağını hepimiz biliyoruz" dedi.
Aydın, dünyanın hiç bir yerinde terörün sonunun olmadığını, terörist hareketlerle bir yere varılamayacağını insanlık tarihinin defaatle öğrendiğini bildirdi.
Bakan Aydın, şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:57