ANNE KIZ 162 GRAM KOKAİN İÇİN 14 YIL YATACAK!..
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Remziye Kuşça ile kızı Berivan Kuşça, Faysal Çelik, Mevlüt Dağtaş, Mehmet Yüsüf Bayram, Abdullah Demirel ve Volkan Ünal katıldı.
Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklardan Volkan Ünal, sanıklardan Remziye Kuşça'dan içmek için esrar aldığını belirterek, uyuşturucu madde ticareti yapmadığını söyledi.
Mevlüt Dağtaş da uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönü ndeki iddiaların doğru olmadığını, ayrıca şeker ve kalp hastası olduğunu belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için tahliyesini istedi.
Operasyonda ele geçirilen 162 gram kokainin kendisine ait olduğunu kabul eden Remziye Kuşça da kızı Berivan Kuşça'nın suçu bulunmadığını söyledi.
Remziye Kuşça, 45 yaşında olduğunu belirterek, "Yerimin cezaevi olmadığını anladım. Pişmanım. Bir hata yaptım, adaletten af istiyorum. Söz veriyorum, bundan böyle çoluk çocuğumun yanında oturacağım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Berivan Kuşça ise yaklaşık 1,5 yıldır cezaevinde olduğunu kaydederek, "Cezaevine 17 yaşında girdim. Bundan sonra ne iş hayatım ne de okul hayatım olacak. Ailemin yapmış olduğu hatanın bedelini ödüyorum. Ne uyuşturucu içerim ne de satarım" diye konuştu.
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundular.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Remziye Kuşça ve Mevlüt Dağtaş'ı, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis ve 3 biner YTL para cezasına çarptırdı.
Aynı suçtan diğer sanıklar Faysal Çelik, Mehmet Yüsüf Bayram, Abdullah Demirel ve Berivan Kuşça'nın 6 yıl 3 ay 5'er gün, Nuran Ünal, Volkan Ünal ve Ahmet Oruç'un 4 yıl 2 ay 4'er gün hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, Ömer Ünal'ın beraatını, ifadesi alınamayan Saliha Güneş hakkındaki dava dosyasının da ayrılmasını hükme bağladı.
Kararda tüm sanıklar, "suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak" suçlarından ise beraat etti.
Mahkeme, kararla birlikte tutuksuz sanıklardan Nuran Ünal ve Ahmet Oruç hakkında da daha önce hiç tutuklanmamaları ve verilen ceza miktarını dikkate alarak yakalama emri çıkardı.
Berivan Kuşça'nın, aldığı cezayı duyunca ağladığı görüldü.