Asayiş
  • 6.6.2022 11:38

Annesinin yasak aşk yaşadığı kuaförü öldürdü!

Silopi'den Kadıköy'e uzanan, yüzlerce kilometrelik yoldan, onlarca yıl süren kine ve sonucunda töre cinayetine varan Kamuran Tün'ün ölümüne ilişkin davada mahkeme kararını verdi. Geçen yıl ekim ayında, kuaför Kamuran Tün, 20 yıl önce memleketi Silopi'de yasak ilişki yaşadığı kadının oğlu Murat Timuçin tarafından sosyal medyada kadın ismiyle tuzağa düşürüldükten sonra sokak ortasında 7 bıçak darbesiyle öldürüldü. Murat Timuçin müebbet, aile meclisinde azmettiren baba Hacı Timuçin ve amca Salih Timuçin ağırlaştırılmış müebbet alırken, savcılık ise mütalaasında dikkat çeken tespitlere imza attı. Töre ve namus cinayetinin aynı olmadığını ve bu olayda da cinayet türünün 'namus' olduğuna atıf yapan savcılık, "kendi namus anlayışının bir sonucu olarak ve töre ile yakından uzaktan ilgisi olmayacak şekilde cinayet işliyorlar. Töre cinayetinde de failler ait olduğu toplulukta itibar kazanıyor" dedi.

Son dakika haberleri... İstanbul'da kuaför Kamuran Tün (42), 20 yıl önce memleketi Silopi'de yasak ilişki yaşadığı kadının oğlu tarafından sokak ortasında 7 bıçak darbesiyle geçtiğimiz ekim ayında katledildi. Annesinin Kamuran Tün ile 20 yıl önce yasak aşk yaşadığını öğrenen Murat Timuçin(21) büyük şok yaşadı.

KADIN KILIĞINDA KONUŞTU

Babası Hacı ve amcası Salih Timuçin, Tün'ü öldürmesi için genç adamı azmettirdi. Tün'ü bulmak için yola koyulan Murat Timuçin, kadın kılığında Tün ile konuştu. Buluşma organizasyonu için de Duygu Hilal'den yardım istedi.Kamuran Tün'e beraber iş yapmak istediği yönünde mesaj atan Hilal, Tün'ün İstanbul'a gelmesini sağladı. İkili Kadıköy'de buluşunca Murat Timuçin, Tün'ü defalarca bıçakladı. Cinayeti işleyen Murat, babası Hacı, amcası Salih Timuçin tutuklanırken buluşmayı organize eden Duygu Hilal ise adli kontrolle serbest kaldı.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2022 11:42

İLGİLİ HABERLER