Ekonomi
  • 19.10.2021 00:00

Apple yeni ürünlerini tanıttı! MacBook Pro ve AirPods...

Apple bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’de bir etkinlik daha düzenledi. Geçen ayki etkinliğinde yepyeni cihazlarını ve iPhone 13 ailesini kullanıcıların karşısına çıkartan Apple, ekim etkinliğinde MacBook ile dikkat çekti.

Apple eylül ayındaki etkinliğinin ardından ekim ayında da yeni bir etkinliğin duyurusunu yapmıştı. Canlı yayınını YouTube üzerinden yapan Apple, bu akşamki etkinliğinde uzun zamandır beklenen ürünlerini de piyasaya sürdü.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

Apple CEO'su Tim Cook'un 'Bugün iki öneli alana odaklanıyoruz; müzik ve Mac' sözleri ile start verdiği Unleashed etkinliği kapsamında tanıtılan ilk ürün HomePod Mini oldu. Ürünün sarı, turuncu ve mavi renk seçenekleri ile geleceği açıklandı. HomePod Mini'nin ABD'de 99 dolardan başlayan fiyatlar ile Kasım ayı itibari ile satışa çıkacağı açıklandı.

YENİ AIRPODS TANITILDI

YENİ AIRPODS TANITILDI

3'üncü nesil AirPods ter ve su geçirmez olduğu ve 6 saat dinlemeye imkan verecek şekilde artırıldığı belirtildi. Cihazın ABD'de 179 dolardan başlayan fiyatlar ile raflardaki yerini alacağı açıklandı.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

AirPods Pro ile benzer bir tasarım ile gelen yeni AirPods, 5 dakikalık şarj ile 1 saatlik kullanım imkanı sunuyor. Yeni kulaklık sesi canlı olarak ayarlayabilen Adaptif EQ özelliği ile geliyor.

AIRPODSUN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR

AIRPODS'UN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

AirPods aynı zamanda FaceTime aramalarında net ve doğal iletişim sağlayan ve Full HD ses kalitesi sunan üstün konuşma codec’i AAC-ELD’ye sahip. Apple AirPods'un Türkiye'de 1.999 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacağını duyurdu. Ürün 26 Ekim Salı günü Türkiye'de satışa çıkacak.

MACBOOK PRO SÜRPRİZİ: TOUCH BAR ARTIK YOK

MACBOOK PRO SÜRPRİZİ: TOUCH BAR ARTIK YOK

Lansmanın en çok merak edilen ürünü yeni MacBook Pro 14 ve 16 inç olmak üzere iki versiyon ile geliyor. Cihazda Touch Bar yer almıyor. Apple bunun yerine cihazlarda fonksiyon tuşlarına yer verdi. MacBook Pro kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği veriyor.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

iPhone benzeri ekran çentiği ile gelen yeni MacBook Pro buna rağmen FaceID özelliğine ev sahipliği yapmıyor. Yeni MacBook Pro’da 1080p FaceTime HD kamera yer alıyor. İki model de macOS Monterey ile geliyor.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

Her iki modelde de üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası bulunuyor. SDXC kart yuvası medya dosyalarına hızlı erişim sağlarken HDMI bağlantı noktası ekranlara ve televizyonlara kolay bağlantı imkanı veriyor.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

Mac’e ilk kez gelen hızlı şarj özelliği ise yalnızca 30 dakikada yüzde 50 şarj seviyesine ulaşılmasına imkan veriyor. Kullanıcılar M1 Pro ile aynı anda iki adede kadar Pro Display XDR, M1 Max ile üç adede kadar Pro Display XDR ve bir 4K TV bağlayabiliyorlar. MacBook Pro kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği veriyor.

Apple yeni ürünlerini tanıttı MacBook Pro ve AirPods...

Yeni MacBook Pro’da 1080p FaceTime HD kamera yer alıyor. Bugüne kadar bir Mac dizüstü bilgisayarda bulunan en iyi kamera olma özelliğini taşıyan bu kamera, çözünürlüğü ve loş ışık performansını iki katına çıkarıyor.

MACBOOK PRO TÜRKİYE FİYATI NE KADAR

MACBOOK PRO TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Yeni 14 inç MacBook Pro modeli 23 bin 499 TL’den 16 inç MacBook Pro modeli ise 28 bin 999 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye'de satılacak.Ön siparişe açılan yeni modeller 26 Ekim Salı gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2021 01:00

İLGİLİ HABERLER