Spor
  • 27.8.2024 10:29

Arda Güler İspanya'da manşetlerde

La Liga'de Real Madrid forması giyen genç yıldız Arda Güler, Jude Bellingham'ın sakatlığının ardından ligde oynanan Mallorca maçına ilk 11'de başlamıştı. Güler, o maç sonrası manşetlerden inmiyor. İşte detaylar.

68 DAKİKADA SAHADA KALDI 
Los Galacticos'un rakibini 3-0 mağlup ettiği maça ilk 11'de başlayan Arda Güler, sahada 68 dakika kaldı. 68.dakikada yerini Brahim Diaz'a bırakan Arda Güler, İspanya'da manşetlerden inmiyor.

'KARARSIZDIM' 
Maç sonrası basın toplantısında teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Arda mı yoksa Brahim ile mi başlamakta kararsızdım. Ama evimizde oynamamızdan dolayı Arda ile başlamanın ona daha çok yardımcı olacağını düşündüm. İyi bir maç çıkardı” 

ARDA MANŞETLERDE 
Vallodolid maçında sahaya 11'de başlayan Arda Güler, manşetlerden düşmüyor. İspanyol Marca Gazetesi, genç yıldız hakkında şu ifadeleri kullandı:

'MODRİC'İN ÖNÜNE GEÇTİ' 
"İlk on birdeki büyük değişim. Türk, Modric’in önüne geçti. O sahadayken duran top onun malıydı. Pezzolano’nun defans sistemi tarafından sıkıştırılan Türk, dakikalar geçtikçe kendini kurtarmayı başardı. İlk yarıdaki tek parlak performansı Mbappe’yi ofsaytta yakalamaktı. Vincius’un iyi bir pasıyla 2-0’ı kaçırdı. Türk’ün ceza sahasına gelişi büyük bir meziyetti."

'BİR YILDIZ OLACAK' 
Movistar+ analisti Alvaro Benito da, Arda Güler hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Benito, Güler'den çok büyük bir parlama beklediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

''Önümüzdeki yıllarda futbol sahnesinde çok önemli bir oyuncu olacak. Bunun kanıtı, oynamasını engelleyen birçok sakatlık yaşadığı dönemde teklifleri reddetmeleridir ."

'BUNU SEVMEDİM' 
Öte yandan Real Madrid Exclusivo'da yer alan habere göre, futbol yorumcusu Julio Maldonado, Güler'in orta sahada oynamasını sevmediğini , kanatta ya da sağ kanatta oynaması gerektiğini söyledi.

'BENİ RAHATSIZ EDİYOR' 
Güler'in en iyi versiyonunu göstermesini engelleyen koşullar olduğunun altını çizen Maldonado, genç yıldızın doğru pozisyonda oynaması gerektiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 10:54

İLGİLİ HABERLER