Gündem
  • 30.3.2006 15:56

ARINÇ, DİYARBAKIR'DA YAŞANAN OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

HELSİNKİ - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır'da son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, ''Bunları Diyarbakırlılar yapmış olamaz. Orada halkın, asayiş, huzur ve barıştan yana olduğuna inanıyorum'' dedi.
     Diyarbakır'da birkaç yüz kişinin sürdürdüğü olayları ''üzücü'' olarak nitelendiren Arınç, alınan bütün önlemlere rağmen, bazı kamu binalarına karşı sorumsuzca ve tahrip edici davranış sergilendiğini ifade etti. Bazı binaların askerler tarafından korunduğunu, emniyet ve askeri güçlerin olayları yatıştırdığını ve sorumluların yakalandığını duyduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:
     ''Özellikle kamu binalarına karşı ve halka zarar verecek biçimde tahriplerin, şiddetle telin edilmesi gerektiğine inanıyorum. Buna bütün gönlümüzce katılıyoruz. Bunları Diyarbakırlılar yapmış olamaz. Diyarbakır da Türkiye'nin çok güzel bir parçası. Orada halkın da asayiş, barış ve huzurdan yana olduğuna inanıyorum.
     Ancak terör örgütünün propagandasını yapmak amacıyla sokağa çıkan birkaç kişinin, bu tür tahribatı yapmakla, bu tür zararları vermekle çok yanlış bir şey yaptığını düşünüyorum.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER