Gündem
  • 3.5.2013 23:48

Arınç'tan şaşırtan cevap

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın ne zaman silah bırakacağına ilişkin: "Bunu ben de bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Ne zaman son bulacak şeklindeki sorunuza cevap verebilecek kimse yok Türkiye'de" dedi..

Hakime TORUN /ANKARA DHA

  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk'te yayınlanan Eğrisi Doğrusu isimli programa konuk olarak Gazeteci Taha Akyol'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


  Son günlerde siyasetçilerin üslubunun özensiz bir hale geldiğini, bunun tasvip edilecek bir yönünün olmadığını söyleyen Bülent Arınç, "2007 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis'teki tavrı değişti. O Demokrasiye bağlı olarak gördüğümüz parti olmaktan çıktı. 2008'den itibaren suçlayıcı, kavgacı...CHP'nin şimdi de MHP'nin şüphesiz. Öne sürdüğü adımlarla dışarıda başarılı olamıyor. Biz ne olacağız? Niçin oy isteyeceğiz? Bizim iktidara gelmemiz Kaf Dağı'nın arkasına mı düştü? Telaşı ile Parlamento'yu çalıştırmamak. Cumhurbaşkanı'na da, Başbakan'a da, bizlere hakaret sallayacak insanları yürüyün aslanlarım diyerek meydana sürmek. Bu konularda hepimiz dikkatli olalım. Meclisin, milletvekillerinin itibarı söz konusu" dedi.
 
"ÜSLUP KONUSUNDA ÖRNEK OLMALIYIZ"

AK Parti iktidarının sorumluluğuna ilişkin bir soruya Arınç, sert üslubun yanlış olduğu konusunda parti olarak hemfikir olduklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Sayın Başbakan özenle yumuşak olmaya, kişileri hedef almamaya çalışıyor. Bizim üslup konusunda örnek olmamız lazım. Ama Türkiye'deki yerel siyaset bir bilek güreşi gibi. Karşıdakilerin söylediklerine cevap vermemek için,  Hz. Eyüp olmak lazım. Biz de Hz. Eyüp değiliz."
 
PKK NE ZAMAN SİLAH BIRAKACAK?
PKK ne zaman silah bırakacak? Şeklindeki bir soruya Arınç, "Bunu ben de bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Ne zaman son bulacak şeklindeki sorunuza cevap verebilecek kimse yok Türkiye'de" şeklinde yanıt verdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER