
ASKER BAŞBAKAN'DAN TERÖRLE MÜCADELE İÇİN YENİ BİR BİRİM KURULMASINI İSTEDİ
Başbuğ, "Terörizmle topyekün mücadele için yeni bir kuruluşa ihtiyaç var.Terörün güvenlik,istihbarat, psikolojik harekat, sosyal,ekonomik eğitim boyutlarını inceleyece, yapılacakları makro seviyede planlayacak, icracı makamlar arasında gerekli koordineyi sağlayacak, takip edecek ve direkt Başbakan'a bağlı bir kuruluşa ihtiyacımız var" dedi.
Bu kuruluşun İçişleri, MİT ve Jandarma gibi icraacı görev yapan kuruluşların üzerinde olmayacağını anlatan Başbuğ, "Bu bakımdan bir bakanlık olmayacak.Bir müsteşarlık, genel müdürlük veya daire başkanlığı şeklinde olabilir.Teröre karşı icraacı işlev yapan kuruluşların üzerinde olmayacak onların görev ve yetkilerine müdaheleci olmayacak" bilgisini verdi.
Başbuğ, "Bu konu sayın Başbakan'a da iletildi ve kendisi bu teklifimizi olumlu karşıladı.Şimdi bi kuruluşun oluşturulmasını bekliyoruz" dedi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:37