Gündem
  • 2.7.2024 10:36

Asker sıkıntısı çeken İsrail 10 bin acil asker arıyor

İsrail işgal ordusunun 'hemen' 10 bin askere ihtiyacı var

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde devam eden savaş nedeniyle derhal 10.000 askere daha ihtiyacı olduğunu Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazartesi günü söyledi. Gallant bu açıklamayı Knesset'in Dışişleri ve Savunma Komitesi oturumunda yaptı.

Geçtiğimiz hafta, İsrail Yüksek Mahkemesi, onlarca yıl askerlik hizmetinden muaf tutulduktan sonra, ultra-Ortodoks Yahudilerin askerlik hizmetine tabi tutulması gerektiğine oybirliğiyle karar verdi . Gallant'a göre, ordu ultra-Ortodoks cemaatinden 4.800 asker alabilir.

İsrail, geçen yılın Ekim ayından bu yana Gazze'deki Filistinlilere karşı devam eden askeri saldırısıyla derhal ateşkes talep eden bir BM Güvenlik Konseyi kararını hiçe saydı. İşgal devleti, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 37.900 Filistinliyi öldüren ve 87.000'den fazla kişiyi yaralayan saldırısının vahşeti nedeniyle uluslararası kınamayla karşı karşıya kaldı. Gazze'nin büyük bir kısmı, gıda, temiz su ve ilaca yönelik felç edici bir abluka altında harabe halinde yatıyor.

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla suçlanıyor ve son kararıyla apartheid devletinin güneydeki Rafah şehrindeki askeri operasyonunu derhal durdurması emredildi. Bir milyondan fazla Filistinli Rafah'a sığındı ancak bu, İsrail'in 6 Mayıs'ta şehri işgal etmesini engellemedi. İspanya, ICJ'nin İsrail'e karşı açtığı davayı desteklemek için müdahale başvurusunda bulundu .

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 10:37

İLGİLİ HABERLER