Dünya
  • 8.7.2021 11:59

Astım hastası oksijen için camiye sığındı!..

KAYNAK : FANATİK

Lübnanlı astım hastası kendini kurtarmak için camiye sığındı. Elektrikle çalışan Oksijen cihazını çalıştırmak için “cami”nin elektriğini kullanıyor..
Ekonomik ve siyasal krizler yaşanan Lübnan'da en büyük sıkıntılardan birisi Elektrik kesintileri..Ülke tarihinin en kötü ekonomik krizine batmışken, bir de gelen elektrik kesintileri halkın canına tak dedi.
Lübnan'da haftalardır elektrik kesintileri uygulanıyor. Zaten sıcak olan Lübnan'da bir de elektrik olmayınca insanlar ev ve işyerlerinde duramaz oldu.


Klimalar olmayıp buzdolapları çalışmayınca isyan çıktı.
Parasızlıktan ve bakımsızlıkta sık sık elektrik kesilince bundan en çok evde tedavi gören hastalar etkilendi.

Camide oksijen cihazı

Image

Beyrut'taki İmam Ali bin Ebi Talib camisinin imamı ve vaizi Şeyh Hassan Mereb'in Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta, camide oksijen makinesinin yanında oturan bir adam dikkat çekti.

Şeyh, fotoğrafa "korktuğunu" belirterek, "Astımlı müminlerden biri, sabah saatlerinde elektrik kesintisi nedeniyle caminin jeneratörünün çalışma süresinden yararlanmak için oksijen makinesini çalıştırmak için camiye başvurdu. Camimi artık onun evi." dedi.

Ayrıca açıklamasında, "Bu adamın sağlığı için namazdan sonra caminin elektrik jeneratörünü kapatmamak zorunda kaldık" dedi.

Ayrıca başka bir yorumda Şeyh “Mereb”, “adamın maddi durumunun iyi olduğunu ve devletin elektriğine ek olarak özel bir elektrik jeneratörüne aboneliği olduğunu ancak ne yazık ki her iki kaynaktan da elektrik akımının kesildiğini açıkladı. ”

Cami imamı Lübnanlıları, "Bu ülkenin yöneticilerinin bizi getirdiği bu kötü koşullarda birbirimize yardım etmeye ve yan yana durmaya" çağırdı.

Fotoğrafa büyük tepki 

Lübnan'daki krizin tehlikeli boyutlara ulaştığı ve vatandaşların hayatını tehdit ettiği düşünülen fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarından geniş tepki aldı.

Lübnan, Enerji Bakanlığı'nın sağladığı elektrik açığını kapatmak için dizel gibi yakıtlarla çalışan özel elektrik jeneratörlerine abone olurken, ülkede yakıt sıkıntısı da yaşanıyor.

Lübnan, 2019 yılının sonlarından bu yana ciddi bir finansal bozulmaya ve Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerinde azalmaya yol açan ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor ve bu da ülkedeki temel emtia kaybına yansıdı. yakıt, ilaç ve diğerleri gibi.

Güncellenme Tarihi : 8.7.2021 23:53

İLGİLİ HABERLER