Gündem
  • 20.1.2024 23:50

Astronot Alper Gezeravcı sıkı Kemalist çıktı.. Erdoğan'a teşekkür bile etmedi

Türk Astronot Alper Gezeravcı, uzaya çıktığı saatten itibaren Atatürk'ü dilinden düşürmedi. Muhafazakar bir ailenin oğlu olan Gezeravcı'nın ilk sözleri Atatürk övgüsü ve 'İstikbal göklerdedir" sözü oldu.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR
Gezeravcı'dan uzaya çıkan 17. Müslüman olarak İslam diniyle ilgili bir ifade bekleyen muhafazarlar, büyük bir şok yaşadı. Oysa Malezyalı astronot Shukor uzayda namaz kılarak bütün Müslümanların sevgisini kazanmıştı.
Gezeravcı'dan önceki 16 Müslüman astronot, uzayda Allah'a şükür etmişlerdi.
Gezeravcı'nın ağzından bir şükür ifadesi bile çıkmadı. Bu duruma ilk tepkiyi Halil Konakçı Hoca yaptı.Konakçı, “İsterdim ki Göklerin yerlerin ve arasındakilerin sahibi olan Yüce Allah'ı adını ansın. Ondan sonra ne derse desin” dedi.
Gezeravcı bugünde “Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmasını sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.
Gezeravcı'nın teşekkür açıklamasını dikkatlice okuduğuruzda Dini İslam'ın dışında iki önemli ismi pas geçtiği görülüyor.
Birincisi Sayın Cumhurbaşkanının adını ağzına bile almadı. Oysa onu oraya yollayan Erdoğan'dı. 
İkincisi ise kendisine bu imkanları veren hükümetten tek kelime bahis etmedi. Oysa Bakan kendisini bir an bile yalnız bırakmamış her türlü ihtiyacını karşılamıştı.
Gezeravcı'nın Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin isimlerini zikretmemesi bir unutkanlık veya dikkatsizlik olarak algılanamaz. O açıklamada Devlete teşekkür diyerek aslında Sayın Cumhurbaşkanını ve hükümeti muhatap almadığını vurgulamıştır.
Bu bile büyük bir terbiyesizlik ve saygısızlıktır.
Bürokrat seçiminde hata yapan AK Parti belli ki AK Parti ASTRONOT SEÇİMİNDE DE HATA YAPTI.

Sol basın bu konuşmayı şöyle duyurdu; Gericiler iyi okusun! Alper Gezeravcı bir kez daha 'ATATÜRK' dedi

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu‘ndaki ilk konuşmasında bir kez daha “Atatürk ve İstikbal Göklerdedir” diyerek Türkiye'yi onurlandırdı. Sonuç olarak AK Parti ve hükümetinin uzaya yolladığı Gezeravcı, Kemalistleri ve sol kesimi onurlandırmış oldu.

UZAYA ÇIKAN 17 MÜSLÜMAN ASTRONOT

Uzaya çıkan 10 Müslüman astronottan ilk uzaya çıkanı şimdiki Suudi Arabistan Kralı Kral Selman’ın oğlu Sultan’dır. 1985’te uzaya çıkan Sultan bin Selman uzaya çıkan ilk Müslüman ve Arap olma ünvanını elde etmiştir. Ondan yalnızca iki sene sonra ise Suriyeli Muhammed Faris uzaya çıkmış ve o da uzaya çıkan ilk ve tek Suriyeli olmuştur. Takiyüddin Astronomi Topluluğu (TAKAT) olarak Muhammed Faris ile yaptığımız röportajı buradan okuyabilirsiniz. 2006 yılında ise Anousheh Ansari uzaya çıkan ilk Müslüman kadın olmuştur. Uzaya çıkan son Müslüman ise milli gururumuz Alper Gezeravcı oldu!

Bugüne kadar uzaya çıkan Müslümanlar:

1- Sultan bin Selman – Suudi Arabistan – 1985

2- Muhammed Faris – Suriye – 1987

3- Musa Manarov – Azerbaycan – 1987 / 1990

4- Abdul Ahad Mohmand – Afganistan – 1988

5- Toktar Aubakirov – Kazakistan – 1991

6- Talgat Musabayev – Kazakistan – 1994 / 1998

7- Salizhan Sharipov – Kırgızistan – 1998 / 2004

8- Anousheh Ansari – İran – 2006

9- Sheikh Muszaphar Shukor – Malezya – 2007

10-  Aidyn Aimbetov – Kazakistan – 2015

11- Hazza Al Mansouri – Birleşik Arap Emirlikleri – 2019

12- Sara Sabry – Mısır – 2022

13- Sultan Al Neyadi – Birleşik Arap Emirlikleri – 2023

14- Ali AlQarni – Suudi Arabistan – 2023

15- Rayyanah Barnawi – Suudi Arabistan – 2023

16- Namira Salim – Pakistan – 2023

17- Alper Gezeravcı – 2024

İstasyona ulaşan dört astronot sırayla konuşma yaptı.

Gezeravcı'dan  KAPSÜLDE KONUŞMA

Söz sırası Gezeravcı'ya geldiğinde, Türkiye'nin ilk astronotu bir kez daha tarihe geçen sözlere imza attı.

Türkiye olarak mutluluk yaşadıklarını belirten Gezeravcı, istasyonda kendilerini karşılayanlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Gezeravcı, UUİ'ye ulaşmadan önce, kapsülün içindeyken "İstikbal göklerdedir." ifadesini kullanmıştı.


"Şükranlarımı sunuyorum, istikbal göklerdedir"

Bu sözü istasyonda da tekrarlayan Gezeravcı, konuşmasının Türkçe bölümünde şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmasını sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir.

"Türkiye olarak mutluyuz"

Astronot Gezeravcı, konuşmasının İngilizce bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle, Expedition 70 ekibine, nazik misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim. O kapıda bizi bekliyorlardı. Bizim için hoş bir karşılama oldu.

Son 8 aydaki eğitim sürecinde buraya güvenli şekilde gelmemize katkı sunan herkese, çabalarından dolayı teşekkür ederim.

Türkiye olarak, tarihimizde bu ilk adımı atmaktan dolayı mutluyuz. Bilime ve araştırmaya katkı sunmayı dört gözle bekliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2024 11:09

İLGİLİ HABERLER