Gündem
  • 6.10.2024 21:29

Avrupa'da sınır deşı edilenler listesinde Türklerbakın kaçıncı

İstatistikler: Avrupa'da 'istenmeyenler' arasında iki Arap ülkesinin vatandaşları yer alıyor

Avrupa İstatistik Ofisi'nden (Eurostat) elde edilen veriler, bu yılın ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği ülkelerinden birinden sınır dışı edilen yabancılar listesinin başında iki Arap ülkesinin vatandaşlarının bulunduğunu ortaya koydu

İstatistikler: Avrupa'da 'istenmeyenler' arasında iki Arap ülkesinin vatandaşları yer alıyor

Avrupa İstatistik Ofisi'nden (Eurostat) elde edilen veriler, bu yılın ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği ülkelerinden birinden sınır dışı edilen yabancılar listesinin başında iki Arap ülkesinin vatandaşlarının bulunduğunu ortaya koydu.

İstatistiklere göre Avrupa Birliği'nden ayrılma taleplerinin yüzde 7'sini Cezayirliler ve Faslılar oluştururken, onları yüzde 6'şarla Türkler ve Suriyeliler izledi.

Yetkililerinin Faslılara kendi bölgelerini terk etme talimatı verdiği Avrupa ülkeleri listesinin başında yaklaşık 2 bin 355 emirle Fransa, ardından 1,345 Fas vatandaşına ülkeyi terk etme emri veren İtalya, ardından yaklaşık 1,230 ayrılma talebiyle Belçika yer alıyor. Almanya ve Hollanda sırasıyla 380 ve 150'den fazla Faslının kendi topraklarını terk etmesini emretti.

Veriler, Fransız yetkililerin yaklaşık 345 Faslıyı, Roma'daki yetkililerin ise yaklaşık 160 kişiyi sınır dışı ettiğini, Almanya'dan 110, Belçika'dan ise 95 kişinin ülkelerine döndüğünü ortaya çıkardı.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 21:37

İLGİLİ HABERLER