Ekonomi
  • 18.3.2009 15:39

AYDIN DOĞAN'IN ŞİRKETLERİNE DEVİR KISITLAMASI

Maliye'den Doğan TV A.Ş'nin (Kanal D, Star TV, CNN Türk) yüzde 45.4'üne ilaveten; Hürriyet'in %66.56'sına, Doğan Gazetecilik A.Ş'nin (Milliyet, Radikal, Posta) %70.76'sına, Doğan Burda'nın (dergiler) %44.89'una ihtiyati tedbir!

İSTANBUL - Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. şirketin bankalardaki varlıkları ve gayrimenkulleri üzerinde tedbir konulduğu yönünde basında yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.
Doğan Grubu bir gazetede yayınlanan haberin ardından İMKB'de grup şirketlerine ait işlem sıralarının kapatılması üzerine bir açıklama yaptı.
Şirket tarfından İMKB'ye yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin vergi borcu nedeniyle Maliye Bakanlığı'nca Doğan Grubu Şirketleri aleyhine 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun çerçevesinde varlıklarına haciz işlemleri başlatıldığı ve grup şirketlerinin bankalardaki varlığı ve gayrimenkullerine tedbir konulduğu yönünde basında çıkan haberler hakkında ilgide kayıtlı yazınızla açıklama yapılması istenmiştir. Anılan işlemler Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin daha önceki
açıklamalarında da belirtildiği üzere, Şirket nezdinde yürütülmekte olan bir süreçle ilgili olup, bazı basın organlarında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi Şirketimizin bankalardaki varlığı ve gayrimenkulleri üzerinde herhangi bir tedbir konulması veya işlem yapılması söz konusu değildir. Bu basın organlarında yer alan yanlış ve yanıltıcı mahiyetteki haberler Şirket yatırımcılarımızın mağduriyetine yol açmış olup, ilgililer hakkında Sermaye Piyasası ve diğer mevzuat çerçevesinde gerekli yasal
girişimlerde bulunulacaktır."
Doğan Grubu'ndan yapılan açıklamanın ardından saat 14:40'tan itibaren grup şirketlerinin hisseleri İMKB'de tekrar işlem görmeye başladı.
Konu hakkında Doğan Grubu şirketlerinden Doğan Yayın Holding'ten borsaya yapılan açıklamada ise Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün Doğan Yayın Holding ile ilgili mal varlığı araştırmasını sürdürdüğü hatırlatılarak vergi dairesinin konuya ilişkin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şirkete ait iştirak hisseleri üzerinde "ihtiyati tedbir" uygulamasına başladığı belirtildi.
Doğan Yayın Holding tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün yazıları Borsanız Başkanlığı'na dün iletilen ve Borsanızın 17.03.2009 tarihli Günlük Bülteninde de ilan edilen açıklamamızda, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün Şirketimiz ile ilgili mal varlığı araştırmasını sürdürdüğü ifade edilmişti. Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün konuya ilişkin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Şirketimize ait ve Merkezi Kayıt Kurulusu ile Aracı Kurumlar nezdindeci ihraççı/yatırım hesaplarında bulunan iştirak hisseleri üzerinde "ihtiyati
tedbir" uygulamasına başlanmıştır. Buna göre iştiraklerimizden Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. sermayesinin % 66,56'sini, Doğan Gazetecilik A.Ş. sermayesinin % 70,76'sini ve Doğan Burada Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. sermayesinin % 44,89'unu temsil eden Şirketimize ait hisselerin bir başka kişiye devri mevcut durum itibariyle kısıtlanmıştır. Ancak söz konusu hisselere ait mali (kar payı) ve yönetimsel (genel kurulda oy kullanma) haklar Şirketimiz tarafından kullanılmaya devam edecektir."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER