Yaşam
  • 22.11.2006 14:39

AYDIN'DA 69 İŞÇİ ZEHİRLENDİ!..

AYDIN - Aydın'ın Germencik İlçesi'nde bir incir işletmesinde çalışan çoğunluğu kadın 69 paketleme işçisi, alfatoksin bölümünün sterilizesi için kullanılan ilaçtan zehirlendi.


Edinilen bilgiye göre, Germencik Tariş İncir İşletmesi'nin alfatoksin belirleme bölümü dün akşam mesai bitiminden sonra görevliler tarafından sterilize için ilaçlandı.

Sabah saat 08.00'de işe gelen paketleme bölümü işçileri, DDVP isimli ilacın etkisinin geçmemesi nedeniyle işe başladıktan yarım saat sonra birer birer fenalaşmaya başladı. Aşırı koku yayan ilaç işçilerin nefes alış verişlerini zorlaştırıp kusmalara neden olunca personel sorumluları, işçileri fabrika binasının dışına çıkardı.

Bahçeye çıkarılan işçilerin bazılarının baygınlık geçirmesi üzerine işçiler servis araçları ve ambulanslarla Aydın, Germencik ve İncirliova'daki sağlık kuruluşlarına kaldırılarak tedavi altına alındı. Değişik hastanelerde tedavi altına alınan 69 işçinin arasında zehirlenme haricinde olay aninde paniğe kapılarak tansiyonu yükselen bayanların da olduğu bildirildi.


19 işçinin tedavi altına alındığı Aydın Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Levent Ersoy, yaptığı açıklamada, işçilerde sonlum yolu zehirlenmesi vakasının tespit edildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Zehir Danışma Merkezi ile gerekli görüşmelerin yapılarak tüm hastalara gerekli müdahalenin yapıldığını belirten Ersoy, "Fabrika içerisinde kullanılan ilacın öldürücü derecede zehirlenmeye neden olabilecek bir ilaç olmadığı tespit edildi. Şu anda hastalara serum verip, bir müddet müşahede altında tuttuktan sonra taburcu edeceğiz.

Hayati tehlikesi olan hastamız yok. Acil Servis yetkililerinden aldığımız bilgilere göre çalışan 100 işçiden 19'u bizim hastanemizde, diğer 50'si ise değişik yerlerde tedavi altına alınmış durumda. Kullanılan ilaç bir indesitit, organik fosfor değil. Bizim korkumuz ilacın organik fosfor ilacı olmasıydı. DDVP isimli bir ilaç kullanılmış. Dün akşam saat 17.00 gibi ilaçlama yapılmış. Tehlikeli bir durum söz konusu değil" dedi.


Zehirlenen işçilerden Kamile Keçeli, bazı arkadaşlarının panik ve strese girdiği için fenalaştığını belirtirken, Fatma Akın isimli işçi ise, "Bizim ilaçlama yapıldığından bilgimiz yoktu. Toksinin etkisi geçsin diye akşamdan ilaçlama yapmışlar.

Bize hiç kimse haber vermedi. İçeride 100'den fazla kişi çalışıyordu. Rahatsızlanmaya başlayınca ustabaşımız '10 dakika mola verelim' dedi. Dışarı çıkınca birer birer bayılmaya başladık. Daha sonra bizi hastaneye getirdiler" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER