Spor
  • 4.6.2024 10:02

Aziz Yıldırım : Ben Mourinho ile 15 milyon euroya anlaştım Ali Koç ne kadara anlaşmış bilmiyorum

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması! Mendes'in çarpıcı sözleri: Başkan, Mourinho'yu o kadar etkiledi ki!

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Sarı-Lacivertliler'in başına geçen Jose Mourinho ile gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Portekizli teknik adamın menajeri Jorge Mendes'in bu görüşmelere ilişkin sözlerini de paylaştı.

 

Fenerbahçede Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması Mendesin çarpıcı sözleri: Başkan, Mourinhoyu o kadar etkiledi ki

Fenerbahçe'de Jose Mourinho etkisi sürüyor. Seçim heyecanının yaşandığı Sarı-Lacivertliler'de Portekizli teknik adamın imzası futbol dünyasında geniş yer bulmuş durumda. İlk olarak Portekizli oyuncu ile anlaşma sağladığını kamuoyu ile paylaşan Aziz Yıldırım, YouTube kanalı L1 Üçgen'e sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

BENİM ARZUM DÜNYANIN KALİTELİ BİR ANTRENÖRÜNÜ GETİRMEKTİ

'BENİM ARZUM DÜNYANIN KALİTELİ BİR ANTRENÖRÜNÜ GETİRMEKTİ'

Fenerbahçe'nin şampiyonluk hasretini sonlandırmak adına kaliteli bir antrenörü takımın başına getirmeyi amaçladığını belirten Aziz Yıldırım, "Benim arzum, dünyanın kaliteli bir antrenörünü getirmek ve kaliteli bir takım yapmak. Bu 4 yıl benim, 6 yıl da başarısızlığından sportif olarak şampiyon olmamamızdan dolayı Fenerbahçe'yi yeniden şampiyon haline döndürmek... Bunun için de ancak büyük hoca, kaliteli takım, iyi bir yönetim ve taraftarıyla birleşmiş, bütünleşmiş Fenerbahçe... Geçmişte biz bunları yaptık. 2001'den 2011'e kadar 5 sene şampiyon olduk. O da arada 2006'da kaza var biliyorsunuz. 5 sene şampiyon toplam 19 şampiyonluğumuz var. 6 şampiyonluk ben yapmış oldum. %33'lere gelen Fenerbahçe tarihinin önemli bir kısmını biz yaşadık ve yaşattık" dedi.

'9 MAYIS'TA GÖRÜŞTÜM'

Mourinho'yu ilk olarak 20 sene önce takımın başına getirmek istediğini ama yeni dönem için ilk görüşmesini 9 Mayıs'ta gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, "Şimdi Mourinho ile ilgili ben aslında 2003, 2004'te kendisini getirmek istedim. O zaman Bayram Tutumlu geldi böyle böyle isterseniz Mourinho'yu alabiliriz dedi. Fakat kendisi Porto'nun başında olduğu için gelemedi. Kendisi devam etti ve başarıdan başarıya koştu. Geçen sene bir basın toplantısı yaptım. Yine yönetime yol çizdim şu oyuncuları alın, şöyle yapın, böyle yapın diye. İyi amaçla bir toplantı yaptım. Borçlarla ilgili konuştum. O arada İsmail Kartal hocayı sordular. Ben de onunla ilgili yorum yapamam, yapmayacağım dedim. Senin gönlündeki kim dediler. Mourinho dedim. Bu kayıtta olan şeyi gittiğimizde de kendisine Önder bey gösterdi. Bak bir yıl önce bunu söylüyor diye. Güldü falan... Sohbet ettik 2 saat. Roma'da buluştuk. 2 saat sohbet ettik. 9 Mayıs'ta gittim" ifadelerini kullandı.

 

ZATEN BENİ İNCELEMİŞ

'ZATEN BENİ İNCELEMİŞ'

Fenerbahçe'de Ali Koç yönetiminin Mourinho ile daha önce görüştüğüne ilişkin söylemlere ise Yıldırım, “Olabilir ben gerçeği anlatıyorum, kendi pozisyonumu anlatıyorum. Onlar istediklerini anlatabilirler. 9 Mayıs'ta gittim, kendisi bana şunu söyledi; seçime gidiyorsunuz dedi, bunun için ne düşünüyorsun dedi. Anlattım ne düşündüğümü, neler yapmak istediğimi... Zaten beni incelemiş. Biliyor. 20 yıllık şeyimi... Sormuş, etmiş. Ondan sonra şunu söyledi; benim bir aday aradı, konuştum dedi. Gayet doğal dedim. Sonra Branco'nun da önümüzdeki hafta gelip Mendes ile görüşmek istediğini söyledi. Gayet doğal dedim. Problem yok. Görüşebilirler. Benim amacım senin Fenerbahçe'ye gelmen dedim. O ilk açıklamamda şunu söylüyorum, kendisine de söyledim; Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'ye... Sen çıkış yakalamak istiyorsun ve en ideal kulüp Fenerbahçe, Fenerbahçe'yi de senin sayende şampiyonluklar ve Avrupa'da da başarılar kazanarak belli bir noktaya taşıyabiliriz. Beraber çalışırız. Bunları anlattık. O da bundan memnun oldu ve menajeriyle bizim arkadaşlarımızın görüşmesini istedi. Biz de olur dedik. Öbür hafta cuma, cumartesi de gittiler ve menajeriyle gidip oturup konuştular”

15 MİLYON EURODA ANLAŞTIK

'15 MİLYON EURO'DA ANLAŞTIK'

Mourinho ile anlaşma şartlarını da paylaşan Aziz Yıldırım, "Her şartta anlaştık. 2+1 yıl teklif ettik. Bu 2 senede şampiyon olursak 3. sene de otomatikman uzayacak diye... Bizim anlaştığımız rakam, getireceği 3-4 tane yardımcı vardı ve bir de Türk yardımcı istiyordu bunlar ve kendisinin ücretinin toplamı biz 14.5 dedik, onlar 15.5 dedi ve 15'te buluştuk. Biz 15 milyon Euro vermeyi kendisine ve menajerine deklare ettik. Diğer masraflar, menajer ücretleri falan da bir ara konuşacağız dedik. Avukatı bir sözleşme hazırlayacaktı. Bizimkiler beklemeden geldiler. O önemli değil. Tazminat koymak istediler. Seçilirsek almayız diye bir şey yaptılar. Hayır, dedik. Seçim malzemesi kullanmayacağız. Biz seni Fenerbahçe'nin maçında görmek istiyoruz çünkü çocuklar ağlıyor. Çocukların ağlamasını engelleyecek tedbirler almamız lazım ve bunun için sana geldik dedim. Başka kimseye de gitmedim dedim. Seninle anlaşırsak problem yok dedim. O da tamam dedi. Bu şekilde süreç yürürken Ali beyler devreye girdiler. Ali beyler devreye girdiler ve nasıl anlaştılar bilemem ama önemli olan onun Fenerbahçe'ye gelmesini sağlamaktı. Bu da sağlandı. Onları da tebrik ediyorum. Getirdikleri için... İnşallah biz seçiliriz. Seçilince istediğimiz bir teknik direktör olarak yola devam ederiz. Hiç problem yok" dedi.

 

NEYE ANLAŞTIKLARINI BİLMİYORUM

'NEYE ANLAŞTIKLARINI BİLMİYORUM'

Mourinho'nun ücretinin gerekirse yarısını ödemesi konusundaki taahhüdünü birlikte gidip anlaşırsak şartı üzerinden tekrarlayan Aziz Yıldırım, "Nasıl? Beraber gidip anlaşırsak. Onlar kendileri gitti anlaştılar. Neye anlaştıklarını bilmiyorum. O kendi konuları" dedi

 

BİZİM ANLAŞTIĞIMIZ ŞARTLARIN DIŞINDAYSA DEKLARE EDERİZ

'BİZİM ANLAŞTIĞIMIZ ŞARTLARIN DIŞINDAYSA DEKLARE EDERİZ'

Sürecin ardından Mourinho konusunda olumsuz bir düşüncesi olup olmadığına ilişkin ise Yıldırım, "Hayır, yok. Bu profesyonellik yani. Bunlar yönetimde olduğu için imza hakları vardı imza attılar. Teşekkür ediyoruz. Ondan sonra biz de gelirsek şartlara bakacağız. Bizim anlaştığımız şartların dışında bir anlaşma varsa bunu da deklare ederiz ama bizim konumuz böyleydi. Bizim buradaki tek davamız ve konumuz Fenerbahçe'yi ayağa kaldırmak. 6 sene olan başarısızlığın sonunda benim çizdiğim vizyonla ne söylersem arkası onu söylüyorlar. Bu bile bana yeter yani. Benim Fenerbahçe'ye yapmış olduğum destek ve onu yönlendirme bana yeter yani. Bu beni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

LÖWÜ, ANCELOTTIYİ GETİRDİM

'LÖW'Ü, ANCELOTTI'Yİ GETİRDİM'

Mourinho'nun imza töreninde taraftarların Aziz Yıldırım diye bağırması hakkında ise deneyimli futbol adamı, "İnsanlar anlıyorlar ne olduğunu. 6 senede vizyonları vardı da niye böyle bir hoca getirmediler? Ben bak geçmişte 1998'te yeni başkan olduğumda Löw'ü getirdim. Löw, Stuttgart ile UEFA Kupası'nda final oynamıştı. Sonrasında Ancelotti'yi getirdim. Ancelotti de o kadar tanınmış bir teknik direktör değildi. Onu buraya kadar getirdim. Gittim evine kadar ikna ettim. Onun hakkında çok olumsuz, olumlu yazılar çıktı ama o Milan ile anlaştığı için gelmedi. Her zaman dostane olarak ilişkilerimiz var. Selam gönderiyor, selam söylüyorlar. Biz de ona söylüyoruz. Bu şekilde bir ilişkimiz de var" ifadelerini kullandı.

MENDES; BAŞKAN, MOURINHOYU O KADAR ETKİLEDİ Kİ DEMİŞ

'MENDES; BAŞKAN, MOURINHO'YU O KADAR ETKİLEDİ Kİ DEMİŞ'

Mourinho'nun menajeri Jorge Mendes'in paylaştığı diyalogu da aktaran Yıldırım, "Şimdi Mendes, bizim arkadaşlara; 'Başkan, Mourinho'yu o kadar etkiledi ki muhakkak Fenerbahçe'ye gideceğim diye söylüyor" demiş. Bunu 2-3 defa tekrar tekrar söylemiş yani. Sizin başkan bununla ne konuştu da bu kadar etkilendi diye... Bunlar gerçekler. Bizde yalan yok. Yalan konuşmam. Hayatım hep yalan konuşmamak üzerine kuruldu. Bazen hata yapmış olabiliriz ama bilerek, isteyerek bana faydası olacak diye yalan söylemem. Mourinho'nun gelmesinden dolayı mutluyum. Fenerbahçe hiç değilde değerli bir hocaya kavuştu" dedi.

 

KAYITTA VAR. BENİ GÖRDÜ, EL SALLADI

'KAYITTA VAR. BENİ GÖRDÜ, EL SALLADI'

Şampiyonlar Ligi'nin finalinde kendisi tribünde yalnız görüntülenirken Mourinho'nun saha içerisindeki röportaj anına ilişkin görüntü sorulan Aziz Yıldırım, "Ben geldim oturdum. Eşim, kızım, Mahmut Uslu önde ve Ömer Onan... Biz oturuyorduk. Onlar başka bir şeyle ilgileniyordu. O arada bu beni gördü ve şaşırdı aslında. Kayıtta var ama sonra göstereceğim. Kayıtta gördü beni, el salladı. Şaşırdı. Sonra kızıma öpücükler gönderdi. Çünkü daha önce ben gittiğimde iki saatlik sohbette kızımın bir videosu vardı topa vurup uzaktan gol olduğu ve kendisine onu gösterdik. Şaşırdı ve sonra kızımla da telefonla konuşturdum. Onlar konuştular. Benim kız da hayalim senin Fenerbahçe'ye gelmendi diyor. İnşallah falan geleceğiz, yapacağız. Problem yok. Önce mutluyum. Benim dediğim bir isim, Fenerbahçe'nin başına geldi. Bundan daha büyük mutluluk ne olur? O getirmiş, bu getirmiş... Fenerbahçe'nin yararına olacak bir hamleyi kim yaparsa yapsın saygıyla karşılarım" cevabını verdi.

MOURINHO DEMEDEN OYUNCU ALIYORLARSA KARŞIYIM

'MOURINHO DEMEDEN OYUNCU ALIYORLARSA KARŞIYIM'

Transfer konusunda Mourinho'nun istekleri dışında bir hamlenin seçime kadar yapılmasına karşı olduğunu belirten Yıldırım, "Mourinho diyorsa bu oyuncuyu alın ve onu alıyorlarsa eyvallah ama Mourinho demeden kendilerine göre oyuncuyu alıyorlarsa veya satıyorlarsa karşıyım. Beklesinler. 9'unda seçim. 10'unda hangimiz seçilirse o, bu işe devam eder" dedi.

 

TRANSFERİ 10UNDAN SONRA KONUŞMAMIZ LAZIM

'TRANSFERİ 10'UNDAN SONRA KONUŞMAMIZ LAZIM'

Transferi adına paylaştığı isimlere ilişkin soruya da Yıldırım, "O isimler bazı konuşmalarımızda var. Birisi diyor ki Avrupa Şampiyonası bitsin ondan sonra karar vereceğim, birisi olabilir diyor. Bunları 10'undan sonra konuşmamız lazım daha gerçekçi olarak. Çünkü benim konuşmalarım hep varsayım üzerine. Seçilirsem böyle... Ben, bunu söyleyebiliyorum. Onların avantajı şu an imzalayabilirler. Mourinho diyorsa şunu alalım ve o oyuncuyu da alabiliyorlarsa ona saygı duyarım" cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2024 10:05

İLGİLİ HABERLER