Gündem
  • 21.1.2024 21:37

BAE'nin EDGE, Türk Drone'larını Hassas Güdümlü Bombalarla Donatacak

BAE teknoloji grubu EDGE, hassas güdümlü mühimmatını Türkiye'nin insansız savaş hava araçlarına (UCAV'ler) entegre edecek.

Grup, Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını Desert Sting 16 GPS ve lazer güdümlü bombalarla donatmak için Baykar ile anlaşma imzaladı.

Türkiye BAE arasında dev anlaşma: İmzalar atıldı | Yenisöz Gazetesi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Selçuk Bayraktar, anlaşmanın şirketin insansız araçların faydalı yük tekliflerini artırma hedefinin bir parçası olduğunu belirtti.

"İleri teknolojide uluslararası bir lider olan EDGE ile yaptığımız stratejik ittifak anlaşmamız, müşteri tabanımıza daha fazla seçenek sunacak" diye ekledi.

EDGE tarafından yayınlanan bir videoda , bombayla donatılmış bir TB2 SİHA'sı görülüyor.

EDGE, 2024 sonuna kadar TB2 filosunu silahla tamamen birleştirmeyi planlıyor ve böylece dronların gelecekteki kara saldırı görevlerinde bunları kullanmasına olanak tanıyacak.

Doğru Bir Yetenek

BAE'nin EDGE, Türk Drone'larını Hassas Güdümlü Bombalarla Donatacak, 15 kilometre (9,3 mil) uzaklıktaki hedeflerine ulaşmasını sağlamak için küresel navigasyon uydu sistemlerini ve yarı aktif lazer konfigürasyonunu kullanıyor.

Brüt ağırlığı 23 kilo (51 pound) olan 12 kilogramlık (26,5 pound) bir savaş başlığına sahiptir.

Farklı bir varyant olan Desert Sting 25, EDGE ile yapılan 4,7 milyar dirhemlik (1,3 milyar dolar) silah anlaşması kapsamında geçen yıl BAE tarafından satın alındı .

Baykar'ın Çok Amaçlı Drone'u

Bayraktar TB2, maksimum 25.000 feet (4,7 mil/7,6 kilometre) irtifada 27 saat uçuş süresine sahip taktik bir İHA'dır.

300 kilometreye (186 mil) kadar uzaktaki birleşik kontrol istasyonları ve terminallerle iletişim kurabilir, gelişmiş durumsal farkındalık için gecikmesiz, gerçek zamanlı görüntü aktarımlarına dayalı olarak rotasını haritalayabilir.

Desert Sting 16 Akıllı Mühimmat

Desert Sting 16 akıllı mühimmatı 23 kg ağırlığa, 12 kg harp başlığına ve 30.000 feet’ten bırakıldığında 15 km’den fazla menzile sahip.

BAE'nin yeni savunma devi EDGE'nin bir birimi olan Halcon, Desert Sting-16 serisi hassas güdümlü mühimmatlarını BAE Silahlı Kuvvetlerine teslim etmek üzere 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

Desert Sting hafif, hassas güdümlü süzülme silahlarından (GGW) oluşan bir ailedir.

BAE merkezli EDGE'in akıllı mühimmatı Bayraktar TB2 SİHA'ya entegre edilecek

BAE merkezli EDGE'in akıllı mühimmatı Bayraktar TB2 SİHA'ya entegre edilecek

İki çeşidi - DS-8 ve DS-16 - 15 ila 23 kilogram ağırlığındadır ve temel olarak küresel navigasyon uydu sistemi (GNSS) ile daha da güçlendirilmiş ataletsel güdüm teknolojisini kullanır.

Desert Sting'in yarı aktif lazer (SAL) arayıcı başlık konfigürasyonu gerçek zamanlı hedeflere karşı hassas performansı daha da arttırmaktadır.

Halcon, ileri teknoloji grubu EDGE bünyesindeki Füzeler ve Silahlar kümesinin bir parçası.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2024 21:43

İLGİLİ HABERLER