Gündem
  • 24.10.2024 11:41

Bahçeli'nin sözünü yerine getireceğim.. Hazırım! Silah bırakma çağrısı yapacağım

Öcalan'dan Bahçeli'nin çağrısı üzerine ilk mesaj: 'Hazırım! Silah bırakma çağrısı yapacağım'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin propagandasının ardından teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Öcalan, 43 ay aradan sonra ilk kez bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeyi, DEM Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan duyurdu.

ERDOĞAN DA BAHÇELİ'YE DESTEK VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda, “Cumhur İttifakı tarihi bir pencere açtı. Açılan bu tarihi pencerenin kişisel hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye’yi inşa edelim” diyerek Bahçeli'nin çağrısına destek vermişti.

ÖCALAN'A 43 AY SONRA ZİYARET

Tüm bu 'tarihi' mesajların ardından dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı. İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'a 43 ay sonra bir ziyaret gerçekleşti.

YEĞENİ DEM'Lİ ÖMER ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim'de teröristbaşı Öcalan'la görüştüğünü duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ömer Öcalan, şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz"

GDFGHFDH

Bahçeli'nin çıkışı sonrası tam 43 ay sonra yapılan görüşme bir anda gündemolurken, söz konusu görüşmede neler yaşandığını gazeteci Abdulkadir Selvi yazdı.

ÖCALAN: "HAZIRIM! SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAĞIM"

Hürriyet gazetesindeki köşesinde görüşmenin detaylarına yer veren Selvi, Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediğini aktardı.

"BURADAN TABUTLA ÇIKMAK İSTEMİYORUM"
MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğunun ifade edildiğini belirten Selvi, "Öcalan’ın, bir süre önce, 'Buradan tabutla çıkmak istemiyorum' dediği ifade ediliyor." dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 11:47

İLGİLİ HABERLER