Gündem
  • 6.10.2007 16:29

BAKAN ATALAY: REFERANDUM YAPILACAK

Bakanı Beşir Atalay, ''Referanduma gidilecek. Türkiye'de referandum önemli bir uygulama'' dedi.
      Beşir Atalay, partisince düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak için geldiği Kırşehir'de Vali Lütfullah Bilgin'i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
      Bakan Atalay, valilikte yaptığı konuşmada, Kırşehir'in sürekli atılım yaparak hızla gelişme süreci içinde olduğunu, 59. Hükümet döneminde, Kırşehir'in teşvik kapsamı içine alındığını, üniversetinin kurulduğunu ifade etti.
      Bakan Atalay, Kırşehir'in bundan sonra hızla gelişeceğini ve bölgesinde yıldız bir il olacağını vurgulayarak, Kırşehir'e partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak için geldiğini belirterek, şunları söyledi:
      ''21 ekimde yapılacak referandum öncesi partimizin görüşlerini burada dile getireceğiz. Bizim de bu konuda yapmamız gereken çalışmalar var. Bakan arkadaşlarımız bu nedenle bölgelere, illere dağılarak Parti Danışma Meclisi toplantılarına katılarak bu konuda partimizin görüşlerini ortaya kayacaklar. Referandum öncesi ve yeni yapılan seçim sonrası teşkilatlarımızla da ilk buluşmamız olacak.'' İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir gazetecinin referandumun yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorusunu ise ''Referanduma gidilecek. Türkiye'de referandum önemli bir uygulama. Ülkemizde referandum fazla yapılmadığı için bir takım sıkıntılar olabilir. Bizim referandumda bir parti politikamız var, bu (evet) olacaktır'' diye cevapladı.
      Vali Lütfulah Bilgin de Atalay'a Kırşehir'i tanıtan kitap ve CD hediye etti.
      Atalay, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır'ı ziyaret ederek belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
      Atalay, burada, ''Türkiye her alanda hızla gelişip kalkınıyor. Bütün dengeler oturdu. Ekonomik sistem rayında. 22 Temmuz seçimlerinden sonra 60. Hükümet kuruldu. Cumhurbaşkanı seçimini yaptık. Şu anda ülkede hiçbir önemli sorun ve sıkıntı yok. Kırşehir'i de böyle görüyorum. İli yönetenler birlik ve beraberlik içinde çalışıyorlar. Elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız'' dedi.
      İçişleri Bakanı Beşir Atalay, daha sonra Kırşehir Kütür Merkezide partisince düzenlenen basına kapalı İl Danışma Meclisi Toplantı'sına katıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER