Ekonomi
  • 31.5.2018 11:16

Bakan Nihat Zeybekci’den ’büyüme’ açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek. 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamımızı ve hedefimizi haziran ayı sonunda 172-173 milyar dolar olarak tekrar revize edeceğiz ve eminim onun da üzerine çıkmayı başaracağız” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ‘Geleneksel DEİK İftar Programı’na katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Zeybekci, 16 Nisan referandumunun Türkiye demokrasi tarihindeki en önemli devrimlerden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak, “Siyaset olmazsa bu ülkede bilin ki hiçbir şey çözülmez. Yıllarca siyaseti ülkede en az güvenilen kurum yerine koymaya çalıştılar. En az güvenilen TBMM’ydi. En az güvenilen kişi siyasetçiydi. En çok güvenilen kurum silahının ebadına göre değişiyordu, büyükten küçüğe doğru geliyordu. Türkiye bu milletin ferasetiyle ve cesaretiyle bunları hepsini tek tek aldı geçti. Geçen sene bugünlerde 16 Nisan’da belki demokrasimizin en önemli devrimlerinden birisi gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2018 11:17

İLGİLİ HABERLER