Asayiş
  • 15.1.2024 15:35

Bankacı Seçil Erzan... 'Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu'

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı.
 
Semih Kaya'dan önce söz alan Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" dedi.

Türkiye'nin konuştuğu fon vurgunu olayında dolandırıcılıkla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve 6 sanık, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

14:24 15 Ocak 2024

SEMİH KAYA İFADE VERİP DURUŞMA SALONUNDAN AYRILDI

Semih Kaya, ifade verdikten sonra duruşma salonundan ayrıldı. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

14:11 15 Ocak 2024

ERZAN İLE SEMİH KAYA YÜZLEŞTİ

Fon vurgunu davasında duruşmaya 45 dakika ara verilirken CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz da duruşmada Semih Kaya ile Erzan arasında geçen diyaloğu anlattı. 

Semih Kaya'nın Erzan'a şiddet uyguladığı iddiaları vardı ve Erzan da bu iddiayı yalanlamıştı. Semih Kaya "Seçil Erzan'a kötü davranışım olmadı" dedi.

Erzan, Semih Kaya'nın savunmasından sonra "Ben Semih Kaya'ya bir şey sormak istiyorum" dedi.

Erzan, "Semih Kaya bana 'Bu para gelmek zorunda. ne olursa olsun bu para gelecek' ifadesini kullandı mı kullanmadı mı, söylemesini istiyorum" dedi.

Semih Kaya ise Erzan'ın bu sorusu üzerine "Asla bir şey söylemedim. 10 yıldır futbol oynuyorum. Sözleşmelere bakarsanız gelirimi göreceksiniz. Erzan kimdir ki bana ev alacak, onun bana verdiği paraya muhtaç olacağım" dedi.

Davada ilk kez sanıkla bir ikili yüzleşme oldu.

14:00 15 Ocak 2024

"TERİM BANA 'MAĞDUR OLDUĞUNU' SÖYLEDİ"

Duruşmada hakim, Av. Candaş Gürol'a "İfadenizde avukatı olduğunuz halde bu olaylardan habersiz olmanız nedeniyle Fatih Terim’e kırgın olduğunu söylemişsiniz." sorusunu yöneltti.

Hakimin bu sorusu üzerine Avukat Candaş Gürol "Fazla duygusal konuşmuşum. Fatih Hoca’yla da konuştuk. Kendisinin de mağdur olduğunu anlattı." dedi.Gürol, hakimin "Fatih Terim size fondan bahsetti mi?" sorusunu ise "Yok hayır, sadece bankaya para yatırdığını söyledi." diyerek cevapladı.

13:51 15 Ocak 2024

ERZAN'IN ESKİ SEVGİLİSİ: HER ŞEY İYİ GİDERKEN BU HALE GELDİK

Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol da duruşmada söz aldı. Duygusal bir ilişkileri olduğunu söyleyen Gürol, "Geçen yıl bu zamanlar yani aralık sonu ocak başında her şey alt üst oldu." dedi. Gizli telefon görüşmelerinden şüphelendiğini söyleyen Gürol, "Görüşemez olmuştuk. Aldatıldığımı düşündüm ve sonunda ayrıldık. Her şey iyi giderken bu hale geldik. Çok kızgınım" dedi.

İbrahim Çağlar'ın eski müvekkili ve dostu olduğunu belirten Gürol "yurtdışındaki parasını Seçil Erzan’ın özel fonuna yatırmak istediğini söyledi. Ve 3 milyon dolar parayı benim üstümden getirmek istedi. Rahatsız oldum elbette ama kıramadım. Seçil parayı benim götürmemi rica etti. Rahatsız oldum ama götürdüm" ifadelerini kullandı.

13:15 15 Ocak 2024

MAHKEME BAŞKANI KAYIP ÇANTAYI SORDU

Mahkeme başkanı, Semih Kaya'ya GPS cihazlı çantayı sorunca Kaya şu cevabı verdi:

Kasım ayında 200 bin doları teslim ettim. Yatırdığım parayı alıp çantayı bana verdi. Çantayı arabanın bagajına koydum. Bir süre aracın arkasında bir şeyin öttüğünü fark ettim. Çantayı alınca GPS cihazını gördüm. Erzan, bana bunun Atilla Baltaş'ın çantası olduğunu söyledi. Erzan'ı aradığımda ona ulaşamadım. Baltaş'ı aradım, Erzan'ın söylediğini anlattım. Baltaş'a sizden şikayetçi olacağım, dedim. Baltaş da bana "Asıl ben senden şikayetçi olacağım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.1.2024 23:42

İLGİLİ HABERLER