Medya
  • 10.5.2005 05:16

BASIN KONSEYİ'NDEN 'TARAFSIZLIK' CEVABI!..

Sabah ve Akşam gazeteleri ile Show TV’nin, ‘tarafsızlığını yitirdiği’ gerekçesiyle Konsey üyeliğinden çekilmelerinin ilk ayını doldurması nedeniyle yazılı açıklama yapan Ekşi, Konsey’in tarafsızlığının ortaya çıkması için Sabah’ın ombudsmanı Yavuz Baydar ile Milliyet’in ombudsmanı Derya Sazak’ı inceleme yapmak üzere göreve çağırdıklarını anımsattı. Ancak Ekşi, iki ombudsmanın da ‘vakitlerinin azlığını’ gerekçe göstererek önerilerine olumsuz yanıt verdiklerini belirterek şöyle devam etti:

‘Bunun üzerine iki meslektaşımıza 27 Nisan 2005 tarihinde yeni bir mektup göndererek, ‘Konsey’in tarafsız olmadığını düşünenlerin kendilerine başvurmaları için kamuoyuna ve meslek dünyamıza çağrı yapmalarını’ önerdik. ‘Gelen başvuruları Konsey’in de görüşünü alarak inceleyin. Bu suretle fazla vakit harcamadan da sonuca varabilirsiniz. Biz, bu sonucu açıklayın diyoruz, başka bir şey istemiyoruz’ dedik ve verecekleri yanıtı beklediğimizi vurguladık.

Aradan bugün itibariyle 13 gün geçtiği halde yanıt alamadık. Bundan söz konusu arkadaşlarımızın, Basın Konseyi’nin tarafsız olduğu gerçeğinin kendi imzalarıyla ortaya çıkmasını istemedikleri sonucuna vardık. Bu sonucun ombudsmanlık sıfatıyla nasıl bağdaşabileceğini bilmiyoruz. Ama tüm bu anlattıklarımızın, Basın Konseyi’ni suçlayanların Konsey’e bile bile haksızlık yaptıklarını ortaya koyduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz. Aynı çevrelerin Basın Konseyi’ni bir gün önyargısız bir şekilde değerlendireceklerine de güveniyoruz.’ 

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER