Gündem
  • 5.2.2008 15:39

BAYKAL: 71 YILDIR MÜSLÜMAN VE LAİK OLMAYI BAŞARIYORUZ

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''(71 yıldır dünyada Müslüman ve laik olmayı başarıyoruz, başardık, gelecek yıllarda bunu sürdüreceğiz) diye hitap edeceğimiz bir noktada, laikliğe yönelik en ağır darbelerin hazırlıkları yapılıyor, planları uygulamaya konuluyor, işbirlikleri gerçekleştiriliyor. Ve o süreç, Türkiye'de halka, topluma, Anayasamıza dayatılıyor'' dedi.
     Baykal, CHP TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tartışılan temel konulardan birisinin türban olduğunu söyledi. ''Aslında karşımızdaki konu, türban konusu değil, laiklik konusudur'' diyen Baykal, 5 Şubatın laikliğin, Türkiye'de Anayasaya yerleşmesinin 71. yıldönümü olduğunu anımsattı. Baykal, 'Şu acı rastlantıya bakın... Tarih, tebessümle bu olayı izliyor. '71 yıldır dünyada Müslüman ve laik olmayı başarıyoruz, başardık, gelecek yıllarda bunu sürdüreceğiz' diye hitap edeceğimiz bir noktada, laikliğe yönelik en ağır darbelerin hazırlıkları yapılıyor, planları uygulamaya konuluyor, işbirlikleri gerçekleştiriliyor. Ve o süreç, Türkiye'de halka, topluma, Anayasamıza dayatılıyor. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız'' diye konuştu.
     ''Örtünme, elbette bizim dinimizde vardır ama bilinmelidir ki örtünme bizim dinimizle ortaya çıkmış bir uygulama değildir. Örtünme, İslamiyetin bir icadı değildir'' diyen Baykal, örtünmenin, toplumsal yaşamın, insanların birbirlerine saygı göstererek medeni bir toplum içinde yaşayabilmelerinin bir gereği olarak İslamiyetten öncede kabul görmüş bir uygulama olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER