BAYKAL:''İKTİDAR VE MUHALEFET MECLİS DIŞINA İLGİ GÖSTERMELİ''
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçmen tercihlerinin önemli bir kısmının TBMM dışında kaldığına işaret ederek, ''İktidar da muhalefet de Türkiye adına karar alırken Meclis dışına ilgi göstermelidir'' dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı partisinin genel merkezinde ziyaret ederek, seçimlerde aldığı sonuç dolayısıyla kutlayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, iç ve dış politikada acil çözümlenmesi gereken sorunların bulunduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, iç sorunları temel hak ve özgürlükler, işsizlik, yoksulluk, adaletsiz gelir dağılımı ve üretimsizlik; dış sorunları da Kıbrıs, Irak ve AB şeklinde sıraladı.
Böyle bir dönemde çok güçlü, hızlı karar alacak iktidara ihtiyaç olduğu kadar, milletin hak ve hukukunu koruyacak muhalefete de gereksinim duyulduğunu belirten Yazıcıoğlu, ''Seçim sistemi nedeniyle önemli bir kitlenin iradesi TBMM'ye yansımadı. Bunların sorumluluğunun da CHP'nin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. CHP'nin üzerindeki sorumluluk, iktidardan az değil'' diye konuştu.
Diğer siyasi partiler ile ilişki ve dayanışma geliştirmeye ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Baykal, ''3 Kasım seçimlerinin ortaya koyduğu sorunları aşacak yeni yaklaşımlar sergilemek lazım'' dedi.
Baykal, seçmen tercihlerinin önemli bir kısmının TBMM dışında kalmasını önemli bir sorun olarak niteleyerek, şunları söyledi:
''Bu tablonun hepimize yüklediği görevler var. Bu görevlerden birisi, iktidarın da muhalefetin de alçakgönüllü, mütevazı olmasıdır ve ölçüsünü bilmesidir. Türkiye adına karar alırken, meclis dışına ilgi göstermesidir. Biz bu anlayışın farkındayız. Bir süredir ısrarla bunu söylüyoruz.''
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:49