Gündem
  • 16.9.2021 10:46

BBP Genel Başkanı Destici : CHP ve İYİ Parti yerel seçimleri PKK sayesinde kazandı

BBP Genel Başkanı Destici: Akşener HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorsa kendi ağzından duymak istiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun, "Meral Hanım, HDP'yi PKK’nın yanında konumlandırmaktadır" sözlerine ilişkin "Meral Akşener eğer HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorsa bunu Dervişoğlu'ndan değil Meral Hanım'ın kendi ağzından duymak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun, "Meral Hanım, HDP'yi PKK’nın yanında konumlandırmaktadır" açıklamalarını Meclis'te düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

"MERAL HANIM'IN KENDİ AĞZINDAN DUYMAK İSTİYORUZ"

Destici, "Meral Hanım eğer HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorsa bunu Müsavat Dervişoğlu'ndan değil Meral Hanım'ın kendi ağzından duymak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Destici sözlerinin devamında, "Bütün milletimiz, özellikle kendisine oy veren milliyetçi hassasiyeti olan taban, 'HDP bir siyasi parti değildir, PKK terör örgütünün bir siyasi uzantısıdır, dolayısıyla bir siyasi parti olmadığı için de kapatılmalıdır' cümlesini net duymak istiyor." diye konuştu.

"YEREL SEÇİMLERİ PKK İLE KAZANDILAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde İstanbul'u, Ankara'yı nasıl kazandıysak, aynı modelle Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız" açıklamasına ilişkin ise Destici, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman yerel seçimleri HDP ile yani PKK, DHKP-C ile birlikte kazandılar. Eğer cumhurbaşkanlığını da yine PKK, HDP, TİKKO, DHKP-C, bütün bunların desteğiyle kazanmayı planlıyorlarsa o zaman ülkeyi nasıl yönetecekler? Siz, PKK'nın desteğiyle cumhurbaşkanlığını kazanırsanız, o zaman orada PKK da olacak demektir. HDP eşittir PKK. Ya da DHKP-C, TİKKO zihniyetinde insanlar olacak demektir. Ya da LGBTİ'lilerin talepleri karşılanacak demektir. Milletimizin asla bunu onaylamayacağını düşünüyorum. Terör örgütü veya siyasi uzantıları Kürt vatandaşlarının temsilcisi olamaz. Bunu kim söylüyorsa bölücülük yapıyordur. Onlarla kim Türkiye'de yerel yönetimleri ele geçirdiği gibi Cumhurbaşkanlığı ya da Meclis'te çoğunluğu da ele geçirmeyi arzu ediyorsa, o da açıkça 'Ben bölücülerle iş birliği yapıyorum, bunu da meşru görüyorum' der."

Güncellenme Tarihi : 17.9.2021 17:01

İLGİLİ HABERLER