BELEDİYE BAŞKANI AMELE OLDU
MEHMET ALİ DAĞ
KİLİS - Kilis'in Musabeyli İlçe Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, işçi, memur ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte kazma kürek kanalizasyon ve yol yapımında çalışıyor.
Maddi imkansızlıklardan dolayı yeni personel alamayan Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, kanalizasyon ve yol yapım çalışmalarında işçilerle birlikte çalışıyor. İşçilerle birlikte kazma kürek sallayıp, belediyeye ait traktörde şoförlük yapan Başkan Yılmaz, çalışkanlığıyla ilçe halkının takdirini topluyor.
Musabeyli'de, başka Belediye Başkanları gibi oturduğun yerden hizmet üretmenin imkansız olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "İşçi, memur ve bazı belediye meclisi üyeleriyle birlikte gönüllü olarak kazma kürekle çalışmaktan onur duyuyorum. İmkanlarımız ölçüsünde halka hizmet etmek için çalışıyorum. Musabeyli'de eğer bir resmi tören veya belediyenin işleri yoksa beni muhakkak ayağına çizmeyi giymiş, elinde kazma kürek ile çalışırken ya da taş taşırken görebilirsiniz. Bunu şov için değil, halkımıza hizmet etmek için yapıyorum. Bizim belediyemizin, diğer belediyeler gibi özkaynakları yok. İller Bankası'ndan maaşlar için ayda 8 bin YTL ile 14 bin YTL civarında para geliyor. 5 memur 2 işçi olmak üzere benimle birlikte 8 kişi çalışıyor belediyede. Belediye meclis üyelerimiz de bize destek veriyor. Onlar da işleri olmadığı zaman kazma kürekle çalışıyorlar. İşçi ve memurlarımız mesai dışında bile çalışıyorlar. Tamamen kendi istekleriyle. Halkımız hizmete susamış, bizim bir an önce kentimizi güzelleştirmemiz gerekiyor. Bu gönül işi, sevda işi. Tüm Musabeyli halkı bize destek veriyor" dedi.
Bin 550 nüfuslu Musabeyli İlçesi'nde kanalizasyon sisteminin olmadığını ifade eden Yılmaz ise, "Ben göreve gelir gelmez 3 bin 600 metre kendi imkanlarımızla kanalizasyon yaptık. 2007 yılı sonuna kadar 12 bin 865 metre kanalizasyon yaparak ilçemizi bu sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz. Sayın valimiz ve Kilis Belediye Başkanımız bize her konuda destek veriyorlar. Başkanımız bize kepçe ve traktör verdi. Çalışmalar için kendilerinden Allah razı olsun. İyi niyetle çalıştığımızı bildikleri için bize destek oluyorlar. Su şebekemiz çok eski durumda, 25 yıl önce döşenmiş su şebekemiz. İlçede kanalizasyon olmadığı için vatandaşların atık suları fosseptik çukurlarına doluyor. Buradan da sızmalar nedeniyle şehir içme şebekesine karışıyor. Şehir suyunun içilemez raporu var. Bu su sorununu muhakkak çözeceğiz. Yeni su kaynakları araştırıyoruz. Şebekemiz iflas ettiği için vatandaşa verilen suyun yüzde 50'si ancak kendine ulaşıyor. 'Kanalizasyonumuz yok' diyen bir ilçe olmaktan çıkmak istiyoruz. Çok sıkıntılarımız var. Personel eksiğimiz, araç gereç eksiğimiz var. Bunları gidermek için paraya ihtiyacımız var. Belediyeyi devraldığımızda işçi ve memurun 18 aylık alacağı vardı. Bunun 15 aylığını ödedim. Her ay işçi ve memurun maşını günü gününe ödüyorum. Bu kadar fedakarlık yapan işçi ve memurun maaşını ödemek gerek. Emekli Sandığı, SSK, Maliye ve TEDAŞ'a yaklaşık 300 bin YTL borcumuz var. Bu kurumlarla uzlaşma yoluna gideceğiz" diye konuştu.
Su İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ile Tahsilat Müdürlüğü görevlerini yürüten Yusuf Gülali de memur olmasına karşın seve seve kazma kürekle çalıştığını ifade ederek, "Ben devlet memuruyum ama kendi isteğimle çalışıyorum. Sayın başkanımızı çok seviyoruz. O da bizim gibi çalışıyor. Günü gününe maaşımızı ödüyor. Başkanın baskısından falan değil, kendi rızamızla çalıyoruz. Çok huzurluyum" açıklamasında bulundu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:04