Spor
  • 20.9.2024 13:43

Benfica, Harry Potter'ı transfer etmiş

Galatasaray'dan 12 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz ekibinin formasıyla sahaya çıktığı ilk maçta gol atmayı başarmıştı. Yıldız oyuncu ikinci maçında da fileleri havalandırdı.

Benfica, Şampiyonlar Ligi'nin ilk hafta maçında deplasmanda Kızılyıldız'a konuk oldu. Rajko Mitic Stadyumu'nda oynanan mücadeleye milli yıldızlar Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü ilk 11'de başladı.

Mücadelenin dokuzuncu dakikasında Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı ve topu filelere göndererek Benfica'yı 1-0 öne geçirdi. 29. dakikada ise bir diğer milli oyuncu Orkun Kökçü gol atmayı başardı ve skor 2-0'a geldi. 86. dakikada Milson'ın attığı golle skor 2-1'e geldi kalan dakikalarda başka gol olmayınca Benfica sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.Kerem Aktürkoğlu'nun performansı Portekiz'i de etkisi altına aldı. İşte Portekiz basınından yansıyanlar:

O'JOGO: ADIM KEREM, LAKABIM HARRY POTTER

O'Jogo gazetesi, Kerem Aktürkoğlu'nun gol sevincini 'Expelliarmus' büyüsü olarak adlandırırken, 'Benfica, Harry Potter'ı mı transfer etti?' ifadesini kullandı. Devamında ise yıldız oyuncunun açıklamalarına yer verdi:

"Benim adım Kerem, lakabım Harry Potter. Mutluyum, kazanmayı hak ettik, zor bir maçtı, onlar iyi oynadı biz de iyi savunma yaptık. Kazanmaya başlamak önemliydi. Tüm taraftarlara destekleri için teşekkür ederim. Beni en başından beri iyi karşıladılar. Kendimi rahat hissediyorum, sahada kendimi gösterebildiğim için mutluyum."

ABOLA: "BELGRAD'IN MEŞHUR ATMOSFERİNE KEREM'DEN UYARI' 
"Belgrad'ın meşhur atmosferi, Sırbistan'ın ve Marakana'nın korkutucu atmosferi beklentileri boşa çıkarmadı. Maçtan önce bunun maçı nasıl etkileyebileceği hakkında çok konuşuldu ve gerçekten de etkiledi. Hem de ne şekilde. Sıcaktı, korkunçtu, etkiliydi, bir takımı ve oyuncularını korkuttu, tereddüt etmelerine ve korkmalarına neden oldu. Ölüp ölmeyeceklerini düşünmeden büyük bir patlamayla içeri girdiler. Favori olarak Aktürkoğlu hemen bir uyarıda bulundu."

ABOLA: 
"Türk bayrağında, Benfica'nın yeni teknik direktörünün kahramanları olan Kerem Aktürkoğlu'nun etkinliğine ve Orkun Kökçü'nün beynine ilham veren bir yıldız var."

'MOURINHO TARZI KUTLAMA' 
Maçın ardından tribünlere doğru giden ve sevincini taraftarlarla paylaşan Bruno Lage için ise, Portekiz basınında Mourinho benzetmesi yapıldı: "Benfica, Belgrad'da Kızıl Yıldız'ı 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. Maçın sonunda Kartalların teknik direktörü Bruno Lage olumlu sonuç karşısında mutluluğunu gizleyemedi ve hatta José Mourinho tarzı bir kutlama yaptı."

Portekiz'in Record gazetesi ise, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün performansından övgüyle bahsederek, 'Doğru zamanda Türk büyüsü' ifadelerini kullandı.

MAIS FUTEBOL: 'İSİMLERİ KLAVYEMİZLE YAZILMIYOR BİLE' 
"Benfica'nın 2024/25 versiyonu yeni bir trendin izlerini taşıyor. Doğu Avrupa'dan başlayıp Orta Doğu ve Batı Asya'yı öpen uzak bir ülke olan Türkiye, Avrupa'nın en batısındaki büyük kulüplerden birine iki önemli oyuncusunu verdi. Türk dili ve imlası bizimkinden farklı - o kadar ki Orkun Kökcü ve Kerem Aktürkoğlu'nun isimlerinde kullanılan noktalı harfler bizim klavyelerimizde bile görünmüyor ama sahada herkes anlaşıyor."

"Son yıllarda taraftarlar için bir ikon haline gelen eski Galatasaray kanat oyuncusu Santa Clara karşısında attığı golle ilk maçında parlarken, Perşembe günü de sezona iyi bir başlangıç yapma umutlarını tazeledi. İlk olarak, uzak direğe doğru çektiği ve kalenin dışında son bulan uzun menzilli bir şutla. Sonra uyarı gerçek oldu."

Güncellenme Tarihi : 20.9.2024 13:47

İLGİLİ HABERLER