Medya
  • 4.3.2005 20:34

BENGİ:''HABER AJANSLARININ DERDİ KAYNAK GÖSTERİLMEMESİ''

ANKARA - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi, bütün haber ajanslarının ortak derdinin haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması olduğunu söyledi. Bengi, özellikle internetin sağladığı imkanlarla ajans haberlerine ulaşan kimi basın organları ve haber portallarının da hiçbir bedel ödemeden yayın yaptıklarını belirtti.
     Hilmi Bengi, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''UNESCO İletişim Politikaları ve Ajans Haberciliği'' sempozyumunda yaptığı konuşmada, daha yaygın haber iletebilmek için haber ajansları arasında karşılıklı işbirliğinin gündeme geldiğini vurgulayrak, ''Uluslararası ajanslardan bilgileri alıyoruz, ancak o haberleri, bilgileri yeniden yorumlayarak, sorgulayarak, yeniden biçimlendirerek, yeni haber olarak veriyoruz. Çeviri haber yapmıyoruz, yeniden haberleştiriyoruz'' diye konuştu.
     AA olarak haberleri hem devlete hem özel ve kamu kuruluşlarına sunarak gelir sağladıklarını belirten Bengi, ''En büyük geliri de devlete sunduğumuz hizmet karşılığı olarak alıyoruz. Bu bir anlamda AA'ya verilmiş destektir.'' dedi.
     AA Genel Müdürü Bengi, ajansın girdiği yapılanma sonucunda kurulan Özel Bülten Müdürlüğü ve görüntülü haber servisinin yeni ürünlerle yeni abonelere ulaştığını kaydetti. Bengi, ''Dijital teknoloji tabanlı olarak yeni bir sistem ile görüntülü haberciliğe yaklaştık ve şu anda deneme yayınlarına başladık. Yakın bir gelecekte AA logosunu daha fazla ekranlarda görebileceksiniz'' dedi.
     Bengi, haber ajanslarının, doğrudan haber alınan televizyonlara, gazetelere oranla daha yansız, daha objektif, daha geniş ve daha fazla haber sunduğunu sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:13

İLGİLİ HABERLER