Gündem
  • 15.7.2024 19:27

Biden çekilmiyor.. Trump'ı yenen tek demokrat benim onu yine yeneceğim

 Trump'ı yenen tek Demokrat benim ve onu yine yeneceğim.

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Temmuz 2024 Cuma günü Trump'ı mağlup eden tek Demokrat'ın kendisi olduğunu söyleyerek, başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki çağrıları görmezden gelerek onu tekrar yeneceğini belirtmişti.

Northville, Michigan'daki bir restoranda akşam yemeği sırasında Biden (81 yaşında), kendisinin iyi olduğunu ve işi bitirebileceğini vurgulayarak destekçilerine güvence vermeye çalıştı .

"Tıpkı sizin gibi 14 milyon Demokrat önseçimlerde bana oy verdi. Beni aday yaptınız, başkasını değil. Basın değil, uzmanlar değil, içeridekiler değil, bağışçılar değil. Seçmenler sizsiniz. Kararı siz verin." , başkası değil ve ben de yapmayacağım." Her yere giderim."

Seyircilerin tezahüratları arasında şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığımı sürdüreceğim ve kazanacağım."

Biden ayrıca ikinci döneminin ilk 100 günü için önceliklerini ilk kez özetledi; bunlar arasında Roy v. Wade'in (kürtaj davası) yasalaştırılması, çocuk vergisi kesintilerinin kalıcı hale getirilmesi, Medicare'in genişletilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi ve saldırının yasaklanması yer alıyordu. silahlar.

Ayrıca Biden, rakibi Trump'a da saldırarak, “Trump'ın konuyu görmezden gelmesine aldanmamamızı isteyen hakim tarafından cinsel saldırıdan suçlu bulundu. Bay Trump, cinsel saldırıları küçümsemeye çalıştı ve "Önemsiz, Bay Trump tarafından tecavüze uğradı."

Biden şunları ekledi: "Bu, hakimin dili, benim değil, pek çok kişinin tecavüz kelimesini anladığı gibi, o ona tecavüz etti."

Biden iki önde gelen Demokrat temsilciden destek alıyor

İlgili bir bağlamda Biden, başkanlık yarışını tamamlaması gerektiğini söyleyen iki önde gelen Demokrat üyeden destek alırken, diğer üyeler onu destekleyip desteklememeyi düşünüyor.

Temsilci James Clyburn bir NBC programında şunları söyledi: "Gideceği yön ne olursa olsun Biden'ın yanında olacağım."

Adı potansiyel halef olarak konuşulan Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da Biden'a bağlı olduğunu söyledi. CBS tarafından yayınlanan bir röportajdan alıntı yaparak şunu ekledi: "Bunu tamamen destekliyorum."

Öte yandan Kongre Üyesi Temsilci Brittany Petersen, 27 Haziran'da Cumhuriyetçi aday Donald Trump'la yaptığı münazarada sergilediği sallantılı performansın ardından başkana geri çekilme ve partinin başka bir aday seçmesine izin verme çağrısında bulunarak Biden'a çağrıda bulunan Demokrat üyelerin sayısını artırdı. en az 18'e inin.

Petersen sosyal medyada şöyle yazdı: "Lütfen meşaleyi birçok nitelikli Demokrat liderimizden birine verin, böylece Donald Trump'ı yenmek için en iyi şansa sahip oluruz."

Ayrıca Demokrat yetkililer, bağışçılar ve aktivistler, Biden'ın 5 Kasım seçimlerinde Trump'ı yenmek için en iyi bahis olup olmadığını ve dört yıllık bir başkanlık dönemi daha kazanma yeteneğinin boyutunu belirlemeye çalışıyor.

Demokratların, Biden'a yönelik halk desteğindeki azalmanın yanı sıra, Biden'ın görev görevlerini yerine getirme becerisini zayıflatacak kadar yaşlandığı yönündeki artan korkuların partinin Temsilciler Meclisi'ndeki sandalyelerini kaybetmesine neden olabileceğinden endişe duymaları dikkate değer. Temsilciler ve Senato, eğer Trump'ı başkanlık için kazanırsa Washington'daki güçlerini kaybedecekler.


 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2024 19:31

İLGİLİ HABERLER