Gündem
  • 30.6.2022 17:20

Biden net konuştu!.. Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor.. NATO Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ABD Başkanı Joe Biden, açıklamalarda bulunuyor. Biden, "F-16'ları Türkiye'ye satmamız gerekiyor. Kongre'den onay almamız gerekiyor ve bence alabiliriz" açıklamasını yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Biden, bir gazetecinin "Türkiye'ye herhangi bir güvence verdiniz mi yeni F-16'lar konusunda" sorusuna, "Aralık ayında da söylemiştim. Onlara F-16'ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Çünkü bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"RUSYA'NIN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ukrayna'daki savaşa ilişkin Biden, “Putin NATO’yu parçalayabileceğini, bizi zayıflatabileceğini düşündü ama tam olarak istemediği şeyle karşılaştı. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile beklemediği şeyle karşılaştı” dedi.

Biden, "Ukrayna’nın yenilmesine müsaade etmeyeceğiz, Rusya'nın kazanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, "Petrol fiyatlarının artmasının, gıda krizinin nedeni Rusya’dır” dedi. Biden, “Rusya mantıksız davranmayı bırakırsa savaş yarın bile sona erebilir” ifadelerini kullandı.

"Putin NATO'yu parçalayabileceğini düşündü" diyen Biden, "Bizi zayıflatmaya çalıştı  ama tam olarak istemediği şeyle karşı karşıya kaldı" sözlerini kullandı.

Biden, "Ne kadar sürerse sürsün Rusya Ukrayna'yı yenemeyecek, Ukrayna'nın ötesine geçemeyecek. Putin harekete geçerse biz NATO'yu daha da güçlendiririz dedim" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2022 17:59

İLGİLİ HABERLER