Gündem
  • 5.2.2024 10:25

Biden'ı şoka sokan sonuçlar.. İsrail politikası ipini çekti

Eski Başkan Donald Trump, yeni bir ulusal NBC News anketinde Başkan Joe Biden'a karşı liderliğini artırdı ve şimdi varsayımsal bir genel seçim eşleşmesinde beş puan öne geçti. NBC News'den Aaron Gilchrist, ankete katılanların adayları çeşitli konularda nasıl karşılaştırdıkları konusunda daha fazla bilgiye sahip.

NBC tarafından Pazar günü yayınlanan yeni anket verilerine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın onay notları ülkede Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde düşmeye devam ederek yüzde 37 gibi rekor bir düşük seviyeye ulaştı.
Biden'ın kayıplarında aslan payı uyguladığı İsrail politikasından kaynaklandı. 10 seçmenden 3'ünden azı onun İsrail-Hamas savaşındaki yönetimini onaylıyor.
NBC verileri, varsayımsal bir seçimde eski Başkan Donald Trump'ın yüzde 47 oy alacağını, Biden'ın ise yüzde 42 oy alacağını gösterdi.

Yeni bir ulusal NBC News anketine göre, büyüyen ekonomiye ve partisinin adaylığına yönelik çok az muhalefete rağmen, Başkan Joe Biden yeniden seçilmeden dokuz ay önce memnun olmayan bir seçmen kitlesi ve zorlu bir siyasi iklimle karşı karşıya .

Biden, GOP'un önde gelen başkan adayı Donald Trump'ın, önemli politika ve kişisel karşılaştırmalarda, hangi adayın ekonomiyi daha iyi yönetebileceğine ilişkin 20 puandan fazla geriden geliyor. Biden'ın göç ve sınır konusunda Trump'a karşı açığı 30 puanın üzerinde.

Anket ayrıca Trump'ın yetkin ve etkili olma konusunda Biden'a karşı 16 puanlık bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor; bu, Biden'ın bu seçimde Trump'ı mağlup etmeden önce bu konuda Trump'tan 9 puan önde olduğu 2020'den tam tersi bir durum.

Ve Biden'ın onay oranı, NBC News anketinde başkanlığının en düşük seviyesi olan %37'ye gerilerken, 10 seçmenden 3'ten azı onun İsrail-Hamas savaşındaki yönetimini onaylıyor.

Hepsi bir arada, bu rakamlar, anketin neden Trump'ın Biden'a kayıtlı seçmenler arasında varsayımsal 2024 genel seçim eşleşmesinde %47'ye %42'lik 5 puan önde olduğunu gösterdiğini açıklıyor. Sonuç, anketin hata payı dahilinde olsa da, son yıldaki ankette bariz bir değişim görülüyor.

Belki de Biden için anketteki en iyi haber, eski başkanın ağır bir suçtan hüküm giymesi durumunda seçmenlere oy pusulası tercihleri ​​sorulduğunda Trump'ın önüne geçmesi . Ancak fark Biden'ın lehine sadece 2 puan, yine hata payı dahilinde.

Anketi Cumhuriyetçi anketör Bill McInturff ve Public Opinion Strategies'teki ekibiyle birlikte yürüten Hart Research Associates'ten Demokrat anketör Jeff Horwitt, bu bulguların "tehlikedeki bir başkanlığı" ortaya çıkardığını söylüyor.

Horwitt, "En endişe verici olan, Biden'ın Trump'a karşı duruşunun dört yıl öncesine kıyasla aşınması" dedi. “2020 ile karşılaştırıldığında her açıdan Biden düşüş yaşadı. En kötüsü, Biden'ın göreve gelme ihtimalinin daha yüksek olduğu inancı (Biden adaylığının temel ilkesi) buharlaştı."

GOP anketörü McInturff şunu ekliyor: "Yeniden seçilmeden önce daha zor bir rakam dizisi hayal etmek zor."

Ancak Horwitt, Biden'ın seçmenlerin algılarını değiştirmek için hâlâ vakti olduğunu söyledi.

"Biden, 2024'ün Ekim ayında değil de Ocak ayında olmamızla teselli bulabilir. Bu aşamada önceki döngülerde tutumlar değişebilir" dedi.

NBC News'in 26-30 Ocak'ta gerçekleştirdiği anket, İsrail-Hamas savaşı dördüncü ayına girerken ve artan tüketici tüketimi de dahil olmak üzere ABD ekonomisine ilişkin olumlu haberlerin ortasında, Trump'ın partisinin Iowa ve New Hampshire'daki başkanlık adaylığı yarışmalarını kazanmasının ardından geldi.  Güven  ve  geçen ay 300.000'den fazla iş yaratıldı  .

 (Ancak anket, ABD ordusunun Cuma günü Ürdün'de üç ABD askerinin öldürülmesine misilleme olarak saldırı başlatmasından önce yapıldı  .)

"Enflasyon düşüyor. İşler artıyor. Biden  Perşembe günü Michigan'da 800.000 imalat işi yarattık," diye  övündü.

Bu istatistiklere rağmen Trump, hangi adayın ekonomiyi daha iyi yöneteceği sorusunda Biden'a göre 22 puanlık bir avantaja sahip; katılımcıların %55'i Trump'ı, %33'ü ise Biden'ı seçiyor.



 

Güncellenme Tarihi : 5.2.2024 10:41

İLGİLİ HABERLER